Fiti buni cu strainii ( partea II ), acum si in Schengen

Numai bine ce terminasem de scris postarea anterioara, ca citesc in ziare stirea ca Franta si Germania vor sa nu ne dea drumul in Schnegen.

Ca doar tot e ajunul craciunului si sa arate domniile lor ce buni sunt cu strainii, ca frate, frate dar branza … nu se imparte si cu tiganii din Romania si Bulgaria. nu, doamne fereste si apara si pazeste. In fond clasa birocratica care (cacofonie intentionata) tocmai s-a impotrivit recunoasterii oficiale a crednitei crestine ca element primordial in cultura si civilizatia europeana, n-or sa se faca acuma de ras urmand poruncile din Leviticus.

Dupa cum spun bizonii americani care se lauda ca citesc Biblia, „this land is my land” (acest  pamant este pamantul meu ). Dupa cum zice si vorba proasta din Romani (noi suntem aici pe veci stapani ).  Buna gluma. Ca daca stii sa citesti la buchea cartii, pamantul e al Domnului. Si in vechiul testament, de cate ori Israel uita de amanuntul asta esential, de atatea ori se milostiveste Dumnezeu sa ii trimita in exil, ca sa le aduca aminte.

In fond, tot din spatiul Schengen, si anume din Spania, am auzit cea mai furmoasa rostire in anul acesta. Un calugar romano catolic  (imi scapa numele) luase asupra lui sa administreze o casa in care isi gaseau adapost toate mamele cu copii venite ilegal din Africa. Si cum a marturisit calugarul, in fata camerelor de luat vederi, in timp ce se plangea cat de greu e sa alerge sa faca rost de mancare si medicamente, sa le reprezinte pe cele adapostite in fata autoritatilor:

Craciun e in fiecare zi in care poti ajuta pe cineva.

Sunt bucuros sa inchei un an in care, din mila Celui de Sus,  am avut bucuria craciunului de cateva ori. Nici pe de parte ca fratele catolic care are parte de 365 de craciunuri pe an.

In transcrierea lui Johann Sebastian Bach si interpretarea corului de copii Thomanerchor din Leipzig (din bsierica Sf. Thomas in care a trait si a slujit marele compozitor), bucuria craciunului. Veniti si va bucurati si pretuiti aceasta zi:

In definitiv Europa nu e o bucata de pamant pe care o pazesc birocratii de la Bruxelles si de aiurea, Europa e spiritul unei culturi care nu piere cata vreme nu o lasam noi sa piara.

Reclame

Un răspuns to “Fiti buni cu strainii ( partea II ), acum si in Schengen”

  1. alma Says:

    Numai de cateva ori? Numai de cateva ori m-ai ajutat pe mine :).

    Craciun fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: