Fiti buni cu strainii

Caci si voi ati fost straini in tara Egiptului.

Porunca dumnezeiasca, insotita de o explicatie, se aplica nu numai evreilor.

Adevarul ca e foarte greu sa fii buni cu strainii cand ti-e teama ca va trebui sa imparti o bucata de paine cu dansii.

Romanii n-au fost buni cu evreii, ba chiar o parte serioasa a boborului au facut spume la gura. Pedeapsa a venit inca de pe lumea asta. Bine, ca unii romanasi nationalisti inca se mai screm sa justifice sau sa recupereze ereziile legionare si de alte esente tari, nationaliste.

Americanii, au crezut ca l-au luat pe Dumnezeu de-un picior, ca nu mai puteau de atata bunastare. Iar astazi Doamne feri sa fii cumva vreun imigrant ilegal pe plairuile americane.

Dreapta politica americana, care se revendica drept „crestina” in felul ei, face spume la gura ca va trebui sa imparta dumicatul de paine cu mexicanii care au sarit gardul. Vezi draga Doamne, ilegalii le consuma din „serviciile sociale”, si atunci guvernul american trebuie sa le ia mai taxe mai multe si ei n-o sa mai aiba bani destui sa-i cheltuie la mall.

Altfel , pe crestinii astia ii trateaza medici pakistanezi, chinezi, indieni si de alte natii, ca copchii lor sunt prea puturosi ca sa invete carte, iar dansii sunt prea incantati sa le cultive spiritul de self esteem.

Dar nu-i nica, altfel au mega biserici unde pastori imberbi ii delecteaza cu sportul lor favorit: teologia de trei parale, sau cum sa despici firul in patru pe principiul sola scriptura.

Cam asta e in esenta a ce se intampla in singura tara avansata in care crestinismul mai figureaza inca in sondaje drept optiunea favorita.

Reclame

Un răspuns to “Fiti buni cu strainii”

  1. sam Says:

    Asta spun și eu cui apuc aici în Londra: cei 5% care țin căpăstrul sunt conștienți de nevoia de sclavi dar pentru ceilalți 95% trebe să spună că-i abolită de mult sclavia. Să stea sclavii la ei acasă. Și aici imigranții sunt indesirables din 4 în 4 ani + perioadele de recesiune când vorba ta nu prea mai ajunge pâinea la împărțeală.
    Noroc că nevoia îl învață mereu pe obidit the way around things.

    Have a nice Christmas, don’t mind the beardless pastors 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: