Dinu Pat[urica]riciu

Amuzanta chestia cu Dinu Patriciu. Via revista catavencu: Dinu Patriciu plagiaza cu nerusinare.

Bun, tipul este (probabil) miliardar in dolari. Dar la fel ca si pe Iliescu, il roade sa fie recunoscut drept intelectual. Asa ca si-a tras ziar, si acum isi poate publica logoreea. Ceea ce nu se face. Ar fi ca si cum Bill Gates are cumpara Seattle Times (ceea ce o poate face, lejer) ca sa publice editoriale.

Dar ceea ce Bill Gates nu ar face nici in ruptul captului ar fi sa se preteze la furt ordinar, asa cum a facut Patriciu, cand publica traducerea, aproape mot-a-mot a unui editorial aparut in „The Daily Telegraph:

Si mai amuzant, este ca Dinu Paturica a schimbat titlu: si a facut-o de cacao. „Europeanul” Dinu Patriciu, care nu demult, cand Romania astepta sa fie admisa in UE, trambita ca noi suntem europeni, blah, blah, gaseste acum de cuviinta, ca orice arivist care se respecta, sa ii considere pe greci separat de „noi europenii”, cel putin in titlul.

De fapt titlul nu prea are nici o legatura logica cu continutul articolului. Ma intreb daca Dinu Paturica chiar a stat sa citeasca articolul sau dar l-a dat la tradus vreunie secretare de redactie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: