Din prostanacia PSD-ului

Baietii veseli de la PSD s-au ofticat repede si degraba ca diaspora tot nu-i inghite. Asa ca ne contesta votul din toate directiile. Cea mai distractiva imbecilitate au produs-o prin pana unui anume domn Cristea, care in loc sa mai sutdieze nitelus despre limba romana si modul ei de intrebuintare, se trezeste facand exercitii epistolare publice, la adresa ministrului de externe .

Bineinteles ca asta se intampla retroactiv: cat au fost pe cai mari si se vedeau cu alegerile in buzunar, si-au permis sa fie „generosi” cu diaspora.

Sa ne intelegem foarte bine: nu diaspora a furat PSD-ul ci PSD-ul a furat diaspora.

In diaspora sunt binisor peste un milion de romani emigrati dupa revolutie. Marea majoritate sunt privati de dreptul de a vota in alegerile din tara prin faptul ca sunt situati la mari distante de putinele sectii de votare, aflandu-se deci, in imposibilitatea practica de a-si exercita un drept constitutional. Situatia asta incalca o prevedere expresa a consitutiei, precum si bunul simt: Toti cetatenii sunt egali in fata legii. Ei bine, nu sutem la fel de egali cu cetatenii pesedeului.

In lumea civilizata, s-a introdus de multisor votul prin corespondenta. Te inregistrezi offline, primesti un buletin de vot prin corespondenta, il pui la posta si gata votul. E dreptul tau sa poti vota fara sa stai la coada la sectie. Cu nu mai putin de o luna, alegerile locale in Seattle s-au desfasurat exclusiv prin corespondenta. Acest tip de vot are multe avantaje: este mai eficient si poate fi mult mai usor de verificat imptorvia tentativelor de frauda.

Daca romanilor din diasproa li s-ar fi permis sa voteze prin corespondenta, cum ar fi absolut normal intr-o tara care se vrea democratica, pesedeul pierdea lejer cu vreo zece procente.

Dar in loc sa faca pliscul mic, domnii de la pesede s-au trezit ciripind.

Si eu m-am trezit tavalindu-ma pe jos de ras, lecturand scrisoarea lor „deschisa”. Uite nene ce scrie distinsul Andi Cristea (sublinierile imi apartin):

Ce fel de alegeri corecte si transparente sunt acelea organizate in sectii de vot in afara misiunilor diplomatice – in holul hotelurilor, sali de cinematograf, sali de sport, sau direct la domiciliul activistilor PD-L, in absenta oricarei prezente a fortelor de ordine?

In absenta oricarei prezente a logicii in curtea pesedista, imi permit sa comentez ca in lumea civilizata nu e cazul sa plantam prezenta fortelor de ordine in sectia de votare. In lumea civilizata, se poarta prezumtia de onestitate, si prezumtia bunului simt. Ca tot vroia distinsul dumneavoastra aliat sa ne revolutioneze la bun simt. Poate il chemati sa inceapa prin ograda pesedeului. Pe la Vanghelie, Mazare, Ciutacu, si alti exponenti de vaza.

Numai in tarile care nu s-au vindecat de tot de naravurile sovietice cetatenii trebuie sa demonstreze dinainte ca nu sunt pusi pe fraude. De exemplu, eu pot sa ma duc sa votez la americani desi nu am dreptul (nu sunt cetatean) pentru ca nu ma verifica nimeni, nu-mi cere dovada cetateniei ca sa ma inscriu pe liste, ma crede pe cuvant. Evident ca n-o fac. Daca as face-o as fi pasibil de pedeapsa cu inchisoarea (plus expulzare, samd). Dar in schimb oficialitatile lor nu se apuca sa ia la puricat milioane de alegatori americani, doar ca sa previna unu la mie sau mai putin eventuali indivizi pusi pe frauda.

Eu, unul, am votat intr-o sala improvizata, la subsolul bisericii penticostale. Comitetul de organizare, la prima vedere, adica dupa vorba, dupa port erau pocaiti: frumos imbracati, eleganti, extrem de politicosi. Am pus stampila pe Basescu si am depus-o in urna.
Acuma imi tine PeSeDe-ul cu teorii de domeniul absurdului: ca fratii mei pocaiti (eu sunt ortodox) isi risca ei obrazul subtire ca sa-i dea cateva sute de voturi (daca vor fi fost cateva sute) lui Basescu.

Imi pare rau pentru sistemul de fraudare a domnului Ponta, care se pare ca n-a functionat asa de bine. Totusi, spre deosebire de plaiurile mioritice, prin America si pe aiurea, lumea tine la obraz, nu e ca la Mazare si ca la Vanghelie. Nu-si risca nimeni obrazul pentru Basescu, si chiar de-or fi unii mai cazuti in cap care sa vrut si sa fi putut sa faca asa ceva (le-ar fi trebuit niscai complici sa puna de-o comisie), eu unul nu cred ca a existat asa ceva, povara demonstratiei le revine prostanacilor care vor sa arunce cu piatra.

Mai spicuim:

De ce sectiile de vot din strainatate, care au statut de sectii speciale, nu au fost monitorizate video precum sectiile speciale din Romania?

Pentru ca ar fi ridicol. Daca matale monitorizezi video toate sectiile de votare, o sa monitorizam si noi pe acilea. Uite aduc eu 4 webcamuri, promit, de fapt dragii mei de frati pocaiti sunt foarte bine dotati la tehnica video, si ar putea face si transmisie live. Dar uite de-aia nu se face, ca sa moara pesedeul de ciuda.

Si dupa ce mai aiureaza pe tot felul de chichite tehnice, neaducand absolut nici o dovada ca ar fi existat fraude, domnul de la pesede incheie apoteotic:

PS. Aveti cunostinta de faptul ca senatorul PD-L Viorel Badea a impartit portocale in sectia de vot din Marcellina? Este o informatie exotica, e de inteles daca ca nu sunteti la curent.

Ei na. Daca se organiza la biserica la mine, zau asa, eu le-as fi dat si o cafeluta, nu numai o portocala. Pe bune, adica noi amarastenii astia ne vindem voturile pe cate o portocala. De aia le-a dat portocale, ca s-au deranjat oamenii sa vina la vot, ceea ce pentru multi in diaspora nu e chiar usor.

Sa faci gat ca s-au imparti portocale, scuze domnu, da numai suntem pe vremea lui Ceasca. Sunt portocale pe toate drumurile la vreo 90 de centi kilogramul. O portocala nu valoreaza nici macar cat un bacsis la cafeneaua din colt.

Singura intrebare care ramane dupa lectura unui astfel de document, este daca domnii pesedei o fac din ipocrizie (din interes) sau nu cumva ii paste o prostanacie sincera. Chiar si daca ar face-o din ipocrizie, macar sa isi exprime ipocrizia intrun mod mai profesionist !

Reclame

Un răspuns to “Din prostanacia PSD-ului”

  1. George Manea Says:

    Un roman din Romania iti multumeste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: