De Paste in 2009

Sa scrii pe blog „Hristos a inviat” ? „Adevarat a inviat” ?

Blogul e totusi un jurnal. Zicerea „Hristos a Inviat” se foloseste in spatiul real, in fiecare an intre Paste si Cincizecime ( sarbatoare coborarii Sfantului Duh printre apostoli).

Pentru ca un blog este totusi un jurnal, voi spune „Hristos in mijlocul nostru !„.

Un gand bun si de recunostinta pentru PF Patriarh Daniel. Cred ca e printre putinele lucruri bune care imi dau speranta in Romania. Are de infruntat lovituri din toate partile, si tuturora el pare sa le intoarca si celalalt obraz.

In Postul mare a avut de-a face cu distractia anti-cip care a fost de o nerusinare fara de masura. Frati crestini care-si dau drumul la gura fara sa stie despre ce vorbesc, si-au permis sa insinueze sau sa afirme ca ierarhia ar fi vanduta, fie cabalei mondiale, anti-hristului sau franc-masonilor. S-au facut planuri de „retrageri in munti”. Bineinteles ca, fiind vorba de Romanica, astea au fost mai mult asa, ca sa-si faca unii curaj.

Pentru o asemenea purtare, patriarhul ar fi fost justificat sa ia masuri foarte aspre (de la raspopire, scoaterea din calugarie, pana la scoaterea in afara bisericii) ai celora care fac de ras fata bisericii lui Hristos. In schimb, Patriarhia a dat un comunicat extrem de subtil, reafirmand adevarul credintei, si ofensatorilor care-si injurau ierarhii cu spume le gura, intorcandu-le si celalat obraz.

Desigur ca o asemenea subtilitate a fost mult peste puterea de intelegere a unor „frati ortodocsi”.

Acum de pasti, a venit cu o pastoral surprinzatoare. In fond , patriarhul afirma adevarul esential al credintei crestine (si orthodoxa vezi bine). Ce primeste in schimb? Un tip cam saracut cu duhul, care se pretinde credincios, si comentator de vaza la Cotidianul, „Prea Fericitul Daniel a făcut şi el ce-a putut şi ce-a ştiut – un apel străveziu către sponsori.”

Reclame

Un răspuns to “De Paste in 2009”

  1. alma Says:

    Totusi, am vazut un documentar in care un nene din SUA zice ca prin acele cip-uri se pot controla banii omului si, daca nu le convine ceva, ii pot sista accesul la contul din banca si nu mai are cu ce sa isi cumpere mancare. Asta mi se pare cel mai aiurea. Intr-un scenariu de groaza, de genul 1984, ar parea posibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: