Trist: opt ierahi canta in struna anti-biometristilor in dulcea limba de lemn

Inca un pas sa se faca biserica ortodoxa de ras. Dupa ce parintele Iustin Parvu a plecat urechea la zovnurile unor aghiotanti binevoitori, si dupa ce s-a facut multa zarva si galagie, mitropolitul Bartolomeu, impreuna cu episcopii din preajma, face o miscare strategica in dulcea limba de lemn.

Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, luând act de reacţiile unor medii monahale si teologice fată de introducerea sistemului de supraveghere biometrică în România, consideră că acestea sunt îndreptăţite, ele urmând însă să fie supuse unor analize şi nuanţări, atât la nivelul Sinoadelor locale cât şi la acela al Sfântului Sinod plenar.

Asa numitele medii monahale si teologice, or fi ele indrepatatite – ceea ce nu inseamna neaparat ca spunem ca u dreptate, n-asa ? la o adica putem sa o intoarcem ca au fost indreptatiti sa ridice semne de intrebare dar detalille le mai analizam si nuantam, mai vedem si unde bate vantul cu prea fericitul la sinodul mare.

Cea mai mare greseala din text e ca tarasenia e numit „sistem de supraveghere biometrica”. Desi scrisoarea este adresata unui autoritati a statului roman, problema se pune pe principiul „spune-mi de ce vrei sa fii criminal”. Chestia cu supravegherea tine atat de teoria conspiratiei cat si de mania persecutiei.

Nu există nici o lege naţională sau internaţională care să garanteze discreţia sau securitatea absolută a datelor înscrise în cip, acestea fiind, practic, la dispoziţia oricărui factor instituţional sau privat şi constituind un sistem de supraveghere a cetăţenilor pe toată durata vieţii lor, şi chiar după moarte.

Na-ti-o franta, ca ti-am dres-o. Statul politienesc al franc-masonilor din Uniunea Europeana o sa ne supravegheze cu cipul din pasaport sa vada daca nu cumva, ne intoarcem in cosciug. Asa ca mai citim din expozeul inaltilor ierahi.

Pentru 1 ianuarie 2011 este programată introducerea noilor cărţi electronice de identitate cu cip. Acesta are forma şi dimensiunea unei aşchiuţe în care se stochează datele biometrice ale unei persoane; el poate fi implantat nu doar într-un act de identitate (buletin, paşaport, cârd comercial sau sanitar), ci şi în corpul uman, sub pielea palmei, a unui deget sau a cefei, iar conţinutul său poate fi citit de la distanţă şi de către oricine, cu ajutorul unui calculator sau a unui aparat de receptare anume construit.

Vorba unui anti-biometrist, pe youtube sunt sute de video-uri dedicate acestei probleme a implantarii cipului RFID.. Daca e pe youtube, maine poimaine o sa fie abordata problema la Diaconescu, sigur este adevarat. Ce-o sa se faca Elodia cand ii implanteaza cipul biometric ? Si vorba unui parinte profesor doctor, daca oricine poate sa citeasca cipul biometric, asta poate fi folosit sa ghideze racheta anti-persoana cu algoritmi de recunoastere a fetei. Mama lor de masoni si sionisti europeeni !

Ce urmeaza mai departe e de-a dreptul halucinatie colectiva.

Dimpotrivă, acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea şi intimitatea oamenilor, drepturi consfinţite nu numai de legile civile, ci şi de normele religioase. E ca şi cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit în rânduielile bisericeşti, dar cu drept de cetăţenie în sistemul transparenţei fără perdea. Biometria nu numai că nu o sancţionează, dar, dimpotrivă, o legiferează, omul fiind tratat nu ca făptură a lui Dumnezeu, înzestrată cu suflet, inteligenţă şi libertate.

Ce fel de logica are textul asta ? O fi vreun microfon ascuns in cip, sa asculte la spovedanie si sa te dea in gat organelor de stat ? Cum adica „biometria” „o legifereaza”. Faptul este de gen neutru, un fapt doua fapte. Pe care chestie de gen feminin o legifereaza, biometria ? Si de cand biometria legifereaza ? Plus ca ultima fraza dulce lipsa de un „ci” strategic „omul e tratat nu ca …. ” , si cititorul e lasat sa ghiceasca „ci ca ….” pentru ca sinodul Crisanei, Clujului si restului eparhiilor din nord vest a decis sa ne lase cu un mister in plus.

În concluzie, facem un apel către Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României şi garantul respectării Constituţiei, să facă tot ceea ce îi stă în putinţă spre a-i asigura cetăţeanului român dreptul la libertate şi viaţă particulară, în consens cu principiile convieţuirii sociale

Eu daca as fi Traian Basescu as face tot ce imi sta in putinta, spre a-i asigura cetateanului român (et tourmentat tout y compris), dreptul la libertate si viata particulara, dar numai in consens cu principiile convietuirii sociale.

Ca unde nu e consens, unde nu e printipuri, carevasazica ca nu le are …

In alta ordine de idei, citesc de vreo doua saptamani pe prima pagina de web a Romaniei Libere:

Piata sexului cu baieti din Romania
Baietii romani nu se prostitueaza numai in Occident. Tinerii care traiesc pe strazi la Bucuresti devin de multe ori victime ale pedofiililor straini sau romani. Altii se vand pentru banii pe care barbatii ii ofera pentru o partida de sex. Aproape ca nu exista copil al strazii, in Capitala, care sa nu fi fost abuzat sexual cel putin o data.

Dar despre asta sa se ocupe CNN,  baroana  Nicholson si alte agenturi franc masonice, ca noi ortodocsii avem treburi mult mai serioase .

Reclame

29 răspunsuri to “Trist: opt ierahi canta in struna anti-biometristilor in dulcea limba de lemn”

 1. dana stefan Says:

  in primul rand, dl care a scris articolul, inainte de a se apuca de scris, ar trebuie sa studieze putin gramatica lb romane: nati-o se scrie: na-ti-o. in al doilea rand, la-m ruga sa-si tina prelegerile pline de venin impotriva bisericii ortodoxe in plenarele viitoare PCR , dupa care , probabil ca suspina. diavolul lucreaza si prin oameni si e incredibil de viclean. asa ca, LASA-NEEEE, LASA-NE, COMUNISTULE!

 2. Alin Says:

  Ridicol si regretabil, intr-adevar.
  Ar trebui scrise mai multe articole pe tema asta.

 3. costin Says:

  @dana

  Vedeti cum si dumneavoastra ati scapat o cratima deamboulea la repezeala. Sa va explic ca nu e corect „la-m ruga” ? Asa e pe blog, mai scapa omul cate o chestie din viteza tastaturii.

  Bun, si daca imi adresati cuvinte de ocara eu o sa va intorc si celalalt obraz. Dar, vedeti dumneavoastra, pesemne ca asa lucreaza diavolul in oameni: ii ispiteste sa intoarca si celalalt obraz.

  Ceea ce un ortodox si ruman verde stie ca nu se face, chiar daca scrie la Evanghelie, fiindca, n-asa, avem teologii nostri sofisticati ai blogosferei care ne invata ca cand sunt puse in pericol valorile colective, Evanghelia e pentru aia mai fraieri. Dreptmaritorii stiu ca , pentru o cauza buna, nu numai ca nu se intoarce obrazul, dar se mai si insulta, se aduce marturie mincinoasa despre aproapele, si multe alte jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul copilaresc.

 4. Mircea Puscasu Says:

  Manevrele bolsevice nu se sfintesc chiar daca inveti catehismul.
  Esti platit sa faci mizeria asta sau doar orbit de ignoranta si insensibilitate?
  Cercetatorii nodului in papura concureaza cu cei ce vor sa demonstreze stiintific, lingvistic si artistic ca albul e negru si iepurasul e mistret.
  Vino-ti in fire si da-ti demisia. Nu se merita.

  Te plasezi in situatia de a nesocoti hotararile unui sinod local.
  Iti atac metodele ca fiind bolsevice.
  Cautatorii de cusururi in comunicate sinodale sau duhovnicesti, se prefac a fi interesati de adevar si gramatica. Arunca acuzatii nefondate asupra oponentilor ideatici, provocandu-i sa se disculpe. Astfel ii tii ocupati cu nimicuri si le iei ocazia de a-si continua rationamentul. Asa se aplica manevrele bolsevice.

  Te intreb iarasi: in cazul tau este vorba de un talent natural sau ai studii si experienta?

  Alin are aceleasi tehnici.
  Ati fost colegi?

  Mai bine te lasi de articole pe teme ortodoxe. Vezi bine, nu se lipesc. E evident ca le stai impotriva.
  Sa fii sanatos si linistit cat te lasa constiinta.

  Daca pariurile nu ar fi imorale , as paria ca nu lasi public comentariul .

 5. costin Says:

  Draga Mircea,

  Matale vrei sa insulti gratuit si crezi ca o faci luptand pentru o cauza buna. Asta ai invatat de la cine ? Ca de la buchea Evangheliei in nici un caz. De la parinti, de la vreun duhovnic, sau nu cumva de la vreunul din personajele care pretind ca apara ortodoxia calcand in picioare orice norme de comportament crestin ?

  Eu nu arunc nici o acuzatie, eu fac o constatare de bun simt, pe care, cred eu, ar face-o oricine a luat un bacalaureat pe bune in Romania, ca sarmana limba romana sufera crunt in comunicatul „sinodului local”.

  „Sinodul local” n-are de ce sa se disculpe, dar poate redacteaza mai bine comunicatul, ca-i mare pacat ca un om de cultura de dimensiunea mitropolitului Bartolomeu sa fie prezent in arena publica cu asa ceva.

  Mai bine spune-mi dragul meu, macar te-ai lamurit cu legea 298 ca e buna ?

 6. Alin Says:

  Domnul Mircea se face de tot rasul.

  Se pare ca este intr-o criza cumplita de inspiratie – ceea ce este normal avand pana si vocabularul injuriilor extrem de redus.

  Exact aceeasi postare mi-o adreseaza si mie aici:
  http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/02/19/ips-bartolomeu-anania-poporul-roman-nu-este-o-banda-de-infractori/#comment-11531

  Schimband insa locul celui de-al doilea invinuit:

  „uninginer are aceleasi tehnici.
  Ati fost colegi?”

  Se pare ca nimeni nu poate deservi cauza anti-biometrica cu mai multa eficienta decat chiar partizanii ei.

 7. Mircea Puscasu Says:

  Oameni buni,
  nu ascultati de orice comentator de pe bloguri. Sunt foarte multi infiltrati platiti sa faca contra curent cu minciuni, ponegriri, acuze fara argumente. Multi folosesc mai multe nume de pe un singur IP pentru a parea mai multi.
  Ascultati de sfaturile Parintilor duhovnicesti precum Parintele Iustin si Cuv Paisie Aghioritul si ale oamenilor informati si treji precum IPS Bartolomeu, PS Iustinian si ceilalti semnatari ai documentului sinodal de mai sus; si oameni precum Danion Vasile, parintele Filotheu, parintele Ioan Sismanian, Laurentiu Dumitru, Maica Ecaterina, Victor Roncea, Rafael Udriste, Ionut Gurgu, av.Cezar Axinte, Savatie Bastovoi, ierom.Hristodul Aghioritul, Virgil Gheorghe si multi altii asemenea lor. Cei rauvoitori ii vor ataca pe acestia, ii vor ponegri. Poate chiar in comentariile urmatoare.

  Pentru a ramane cu mintea limpede in vremurile tulburi in care traim sa ne ferim de panica si isterie, sa ne linistim, sa ne rugam, sa postim, sa mergem senini spre Hristos cel iubitor de oameni si spre Preamilostiva Sa Maica.
  “Domnul este luminarea mea şi mântuirea mea; de cine mă voi teme? Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa?”

  (din http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/02/19/ips-bartolomeu-anania-poporul-roman-nu-este-o-banda-de-infractori/#comment-11539 -cred ca unii cititori de aici nu citesc si dincolo…)

  Suna poate patetic discursul meu, Aline, dar ma doare gandul ca unii te-ar putea lua in serios.

  Daca esti orb, ochii sa-ti dea Domnul.
  Daca esti platit/vandut intoarce-te, smereste-te, spune pe fata si te-or ierta toti.

  Gand curat de la Domnul, tie si la toti ai tai!

 8. Mircea Puscasu Says:

  @costin

  Este foarte interesant cum iti vezi mai departe de tehnicile bolsevice, aducand obiectii „gramaticale”, secundare unui act sinodal semnat de un mare arhiereu carturar, scriitor, poet, traducator si comentator al Scripturii.
  Ca si cum credibilitatea unui sfant ar tine de corectitudinea cu care ii sunt cusuti nasturii la camasa.

  Repet:
  Cautatorii de cusururi in comunicate sinodale sau duhovnicesti, se prefac a fi interesati de adevar si gramatica. Arunca acuzatii nefondate asupra oponentilor ideatici, provocandu-i sa se disculpe. Astfel ii tii ocupati cu nimicuri si le iei ocazia de a-si continua rationamentul. Asa se aplica manevrele bolsevice.

  Daca esti orb, ochii sa-ti dea Domnul.
  Daca esti platit/vandut intoarce-te, smereste-te, spune pe fata si te-or ierta toti.

  Gand curat de la Domnul, tie si la toti ai tai!

 9. costin Says:

  De informati, respectivii sus pomeniti sunt informati din parti. Ba mai mult stau sa ma intreb daca o parte din ignoranta lor crasa nu este voita.

  Cat despre tine, draga Mircea, iti recomand, data viitoare la spovedanie sa iti recunosti ca te-ai dedulcit la marturie mincinoasa.

  E pacat, zau asa, ca tocmai vine Postul Mare.

  Costin

 10. Mircea Puscasu Says:

  O noua acuza nefondata, in bascalie, aroganta, neargumentata. Noroi aruncat de un pitic cazut in balta spre oamenii normali ci curati.

  Cat despre sfaturi pentru spovedanie, nu e bine sa le dai fara sa ti se ceara.

  Ironia cu cele sfinte nu e frumoasa , daramite sanatoasa.

  Din nou:
  Daca esti orb, ochii sa-ti dea Domnul.
  Daca esti platit/vandut intoarce-te, smereste-te, spune pe fata si te-or ierta toti.

  Gand curat de la Domnul, tie si la toti ai tai!

 11. costin Says:

  Eu atata iti spun, ca aduci marturie mincinoasa.

  Daca matale nu-ti pasa, eu mi-am facut datoria, mai bine nu ma duce capul sa te luminez ca vad te-ai tulburat rau de tot.

  Daca o parte din tulburarea asta e din cauza mea, atunci sa ma ierti. Eu ce am avut de spus am spus adevarat si dau socoteala pentru asta. Poate puteam sa fiu mai delicat, ca sa nu te tulbur si mai tare.

  Daca matale vrei sa insisti ca unii sunt platiti sau sa acuzi pe altii de lucruri necinstite fara sa stii despre ce vorbesti, atunci sa stii ca una la mana, te incarci cu si mai mare pacat , si a doua la mana e ca n-o sa o faci pe blogul meu.

  Pace

 12. Mircea Puscasu Says:

  Foarte interesant e cum te preocupa pe tine pacatele mele.
  Cat despre tulburarea mea, fii pe pace: sunt foarte linistit.
  Suna poate patetic discursul meu, dar ma doare gandul ca unii te-ar putea lua in serios.

  Ce pace poate fi asta?

  Fereste-te de rau, intai, fa binele, mai apoi.
  Abia dupa astea cauta pacea si o urmeaza pe ea.

 13. costin Says:

  Şi Însuşi Domnul păcii să vă dăruiască vouă pace totdeauna şi în tot chipul!

 14. costin Says:

  Matale daca n-ai pace ce folos iti aduce ca „te razboiesti” cu necuratul ?

  Eu pentru ca stiu ce vorbesc, si pentru ca am cunostinta directa ca ceea ce spun e adevarat, am si pace.

  Matale n-ai. Si poftim de ma contrazice daca iti da mana sa te incarci cu mai mult pacat. Zi cu mana pe suflet ca ai tu cunostinta directa tot ceea ce ai imprastiat pe internet.

  Ai citit povestea cu fulgii din perna ? Daca ai vorbi numai despre ce stii cu adevarat, tu insuti, atunci ai avea si pace.

  Indiferent cata incredere iti inspira terte persoane, daca respectivii spun adevarul, atunci marturia lor n-are nevoie pe deasupra si de vorbele lui Mircea, aruncate cu furca pe internet.

  Ca daca spui acelasi lucru de doua ori, acesta nu devine de doua ori mai adevarat decat este. Iar daca o minciuna e spusa de doua ori, nici atat nu se face adevarata.

  Dar cum o parte din cei pomeniti mai sus, s-au dedulcit si dansii sa colporteze bazaconii inventate de neica nimeni care pescuiesc in ape tulburi, Dumnezeu sa-i aiba in paza si pe dansii, ca si dansii au sufletele tulburate. Ca doar nu crezi ca poti arunca vorbele asa cu furca in vanturile internautice si sa ai sufletul impacat. Cine samana vant culege furtuna.

  De aia iti zic, sa iti dea Domnul pace !

  Si daca o ai, sa nu te lepezi de ea pentru te miri ce si mai nimic. Cum zicea Ion Creanga: nu da cinstea pe rusine si pacea pe galceava !

 15. Mircea Puscasu Says:

  N-are rost sa te aprinzi acuma…

  Asta este. N-ai dreptate. Nici argumente.

  Ironii si zeflemele sunt pe toate drumurile.

  „Prea vesel traim! / Ca maine murim!”

 16. costin Says:

  Ei, vezi ca nu poti sa iti asumi raspunderea pentru bazaconiile pe care le imprastii ?

  Acuma dai din colt in colt sa iesi onorabil din discutie, da’ nu asta e obiectul.

  Mai bine ai martutisi ca iti pare rau ca te ia gura pe dinainte sa afirmi ca unii sau altii sunt platiti si a;te prostii. Asta da exemplu de marturisire ortodoxa.

  Da’ daca insisti sa arunci vorbe degeaba, sa fii matale sanatos si sa-ti dea Domnul pace.

 17. Mircea Puscasu Says:

  Tot ce am scris ramane.

  Sunt unii cu scoala si antrenament, platiti sa bage fitile pe net.

  Nu o fac prea bine. Sunt destul de stangaci. Lucreaza prea evident.
  N-au argumente, doar acuzatii si comentarii meschine.
  Cine se simte cu musca pe caciula stie despre ce vorbesc.

  Nu zic de nimeni anume (Alin, costin etc.), caci multi nu sunt asa, ci-s doar orbiti si nu pot vedea adevarul.
  Cele doua categorii seamana foarte tare, cu diferente aproape indecelabile.

  De aceea ziceam:
  Daca esti orb, ochii sa-ti dea Domnul.
  Daca esti platit/vandut intoarce-te, smereste-te, spune pe fata si te-or ierta toti.

  Gand curat de la Domnul, tie si la toti ai tai!

 18. costin Says:

  Ai scris:

  „Oameni buni, nu ascultati de orice comentator de pe bloguri. Sunt foarte multi infiltrati platiti sa faca contra curent cu minciuni, ponegriri, acuze fara argumente. Multi folosesc mai multe nume de pe un singur IP pentru a parea mai multi.”

  Astept sa aduci dovada ca nu ai depus marturie mincinoasa.

  Daca vrei, facem si un studiu de caz ca sa invete si alti amatori dreptmaritori si iute la manie, la ce rataciri duce atmosfera asta asa zis razboinica si foarte ne-ortodoxa.

  In rest, despre ce ai mai zis, sa fii sanatos, ca vaz ca tare iti place sa vorbesti degeaba.

  Urmatoarele vorbe degeaba daca vrei sa mai adaugi, in caz ca nu poti aduce o dovada concreta la acuzatii asa de grave si insultatoare, o sa le sterg.

  Si asa am tolerat prostioarele tale si tonul foarte nelalocul lui, cu asupra de masura.

  Pace.

 19. Alin Says:

  Le ceri prea mult.
  Atata stiu, atata au, atata scriu..

 20. Alin Says:

  Luati si va minunati.
  Aviz: nu este pentru naivi.

  http://savatie.wordpress.com/2009/02/22/rusia-trece-la-pasapoarte-biometrice/#comment-4431

 21. Vlad90 Says:

  Pe bune de nu incep sa cred ce se spune, la cum va comportati, clar sunteti platiti pentru asta.
  Daca matale esti „un[simplu]inginer” ce te preocupa pe blogul dumitale limbajul in care IPS vrea sa exprime comunicatul; sau ai prefera un stil mai colocvial, de genul: Mai baietzi, care estetzi creshtini, e groasa beleaua, ashtia ne iau de ciorditori!
  Eu gasesc ca limbajul trebuie sa fie pana la un punct de lemn, adica sa peastreze anumite sintagme-tip, mai ales cand vine vorba de comunicate importante, NU SE POATE SCRIE CUM SE VORBESTE IN FATA BLOCULUI!!!

  Si cu asta am incheiat! Domnul sa va lumineze!

 22. costin Says:

  Bun, dar poate ma luminezi si pe mine ce obligatie are un I.P.S. sa scrie chestii care nu prea au logica, ba chiar ajung in domeniul umorului involuntar, de genul : „constituind un sistem de supraveghere a cetăţenilor pe toată durata vieţii lor, şi chiar după moarte.”

  Altfel in domeniul stilisticii, de gustibus non dispuntandum, dar eu trag nadejdea ca drept maritorii de pe plaiurile mioritice sa aiba, in majoritatea lor, gusturi mai potrivite.

  Sfantul Apostol Pavel si sfintii evanghelisti care i-au urmat exemplu ne-au adus invatatura lui Hristos intr-o limba greaca ingrijita si cu efecte de stil care aseaza opera lor printre cele mai reusite texte ale antichitatii eline. Si cand te gandesti ca nici nu scriau in limba lor materna. Asta e sigur ca a ajutat credinta.

  Poate ar fi cazul sa le fie urmat exemplu si de catre toti credinciosii de azi (nu numai de cinstita ierarhie de la care avem, oricum, asteptari pe masura). Ca sa dau un exemplu, PF Daniel, in pastorala de Craciun scrie romaneste absolut superb. Asta arata si dragoste fata de cei carora le comunica ceva. Daca scrii prost (cum au facut-o cei de mai sus), asta arata si cat de multa importanta dai actului in sine.

  Domnul sa ne lumineze pe toti, si in special pe ierarhii care s-au adunat in Sfantul Sinod zilele astea.

 23. Mircea Puscasu Says:

  Patriarhul este un om foarte inteligent.
  Are pastorale si predici interesante.

  Mitropolitul Bartolomeu este un om genial.
  Are predici geniale.
  Vin sute de oameni numai sa-l asculte la predici.
  (un ex. http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/147/Predica-la-Duminica-a-31-a-dupa-Rusalii-a-orbului-din-Ierihon-)

  Limbajul textului puricat mai sus este limbajul unui comunicat de presa.

  De vrea cineva texte literare, stil, profunzime sa le caute unde trebuie.

  Opera literara a Mitropolitului Bartolomeu:
  drama: „Mioriţa” (1966); „Meşterul Manole” (1968); „Du-te vreme, vino, vreme!” (1969); „Păhărelul cu nectar” (fantezie pentru copii-1969); „Steaua Zimbrului” (1971); „Poeme cu măşti” (1972).

  poezii: „Geneze” (1971); „Istorii agrippine” (1976); „File de acatist” (1981); Anamneze” (1984); „Imn Eminescului în nouăsprezece cânturi” (1992); „Poezie religioasă românească modernă” (1992)

  proza:”Străinii din Kipukua” (1979), „Greul Pământului” (1982), „Rotonda plopilor aprinşi” (1983), albumul „Cerurile Oltului” (1990), „Amintirile peregrinului Apter” (1991).

  De ce un „simplu inginer” ar aplica masura dubla cand vine vorba de comparatia patriarhul Daniel – mitropolitul Bartolomeu?

  De ce ar face oricine consideratii de stilistica literara pe comunicate de presa, ignorand opere literare geniale ?

  Poate pentru a inceraca minimalizeze MESAJUL comunicatului?
  Pentru a discredita autorul comunicatului?
  Pentru a darama miseleste ce nu poate contrazice cu argumente?

  Nu stiu. Poate.

 24. Alin Says:

  Schisma biometrica

  Patriarhia Romana NU canta in struna anti-biometristilor.
  Incep sa curga injuriile.

  Urmeaza schisma antibiometrica sau trecerea in masa la la Biserica „Ortodoxa” pe Stil Vechi care CANTA (penibil, dar canta) in strune anti-biometrice?

  http://vlad-mihai.blogspot.com/2009/02/pastorii-nostri-isi-
  abandoneaza-oile.html

  http://www.crucea.ro/?p=1304

 25. costin Says:

  Mircea,

  Mai usor cu parti-prix-ul pe scari. Inalt prea sfintitul, este fara indoiala, un mare scriitor dar nici macar inalt prea sfintia sa nu s-ar considera genial. „Geniile” literare in limba romana se numara pe degetele de la o mana,

  Eu nu cred ca IPS Bartolomeu a redactat comunicatul personal. Poate a delegat sarcina unui episcop.

  In fine, nu vad de unde si pana unde ai cules ideea ca un comunicat de presa poate sau trebuie sa fie redactat bolovanos si lipsit de logica, si nu intr-o limba romana curata si ingrijita.

  In rest fratele meu de la Suceava, cum mai stai cu dragostea crestina ? Tot asa arunci insulte si cuvinte de ocara ? Mai spui si minciuni despre aproapele tau, si cand e vorba sa le probezi te dai la fund, strategic.

  Astept sa ma lamuresti de unde ai invatat obiceiurile astea „crestinesti”.

 26. Mircea Puscasu Says:

  Comunicatul patriarhului cum ti se pare ?
  Superb, rafinat, plin de stil, elegant etc.?
  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/26/decizia-sinodului-problema-actelor-biometrice-preocupare-excesiva-pentru-lucruri-trecatoare/

  Cat despre dragostea crestineasca as zice asa:

  Daca vreodata, intunecandu-mi-se rau mintile, voi ajunge sa sustin lucruri impotriva evidentelor lucrari ale Duhului in cuvintele si lucrarea sfintilor, contemporani sau nu, va rog sa ma certati, ironizati, scuturati pana o sa-mi revin.

  costin:
  Ma bucur ca si tu ma iubesti ca pe tine insuti.

 27. costin Says:

  Fratele meu de la Suceava.

  Pai comunicatul Sfantului Sinod al BOR nu e, evident, o capodopera literara, dar e redactat intrun stil oficial, ingrijit si fara probleme la capitolul logica. Oricum, a fost adoptat in unanimitate, ceea ce ar trebui sa trimita un mesaj, printre randuri, ca in comunicatul sinodului mai mititel era nu o sustinere pe fata si explicita a pozitiei bio-metrice, ci o incercare de a impaca si capra si varza.

  Acuma n-are rost sa mai despicam firul in patru, sau sa ne impartim pe tabere, fanii IPS Bartolomeu si fanii PF Daniel, ca doar nu suntem copchii.

  In alta ordine de idei, duminica urmatoare, banuiesc ca stii ce duminica este. Este duminica iertarii, inainte de intrarea in post.

  Asa ca iti doresc sa te impaci, inainte de toate cu tine insuti, sa-ti treaca tulburarea asta cu biometriile si codurile de bare, ca zau, n-are nici o baza, si poate iti iei inapoi vorbele degeaba care le arunci pe ici, pe colo prin punctele esentiale.

  In crestinism, scopul nu scuza mijloacele.

  Si hai sa lasam cu totii patima dezbaterii. Stii ce a zis un mare parinte din America (de origine rus) ? Cand s-a referit la atmosfera dezbaterilor febrile, din mediile universitare si teologice din anul 1968, citez din memorie, a zis asa:

  „Am vizitat Parisul la scurt timp dupa [evenimentele lui 1968], si am vazut peste tot grupuri de oameni DISCUTAND. Poate era o caricatura al acestei mari credinte a secolului 20 ca discutiile intotdeauna duc undeva. Eu cred ca, intotdeauna, ele nu duc nicaieri. Asta e convingerea mea personala. ” – Alexander Schmemann

  Asa ca, gandeste-te daca are rost sa iti tulburi sufletul si sa te dedulcesti la tot felul de lucruri nepermise si nefolositoare, doar de dragul de a promova o cauza in discutii internautice ? Lasa-i ca sunt destui doritori sa faca valva si sa „dezbata” problemele.

  Pace.

 28. Mircea Puscasu Says:

  Pace?
  Nu.

  SABIE.

  “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.“ Matei10,32-34

 29. Credintios Says:

  Biometria este instrument a diavolului. Cititit scripturi !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: