666 si datul in (codul de ) bare

Daraghii frati intru Hristos, aia care cititi blogurile si care rataciti pe aici.

Cine v-a povestit ca e 666 in codul de bare a vorbit prostii. Nu e nici un 666 in codul de bare, si inainte sa mai adaugati un link ratacit prin cine stie ce ungher de internet, sa va ganditi daca nu o faceti degeaba.Ca sa lamuresc pe cei care au spus ca n-am adus argumente tehnice, in imaginea de mai sus, cele tre perechi de bare subtiri care au fost acuzate ca se inchina la necuratului, nu reprezinta absolut nici o cifra, nici 4, nici 2, nici 1 si nici macar 6 – cu care n-au nici in clin nici in maneca, nici macar o asemanare accidentala. Ele au rolul de a calibra mecanismul hardware, care, numai daca poate recunoaste cele 3 perechi de bare, da drumul sa decodeze informatia dinlauntrul zonelor delimitate de barele de control.

Problema in sine nu e una inginereasca, creata de ingineri care sa se fi vandut Satanei. Problema e de igiena cunoasterii, de igiena discursului public si de (in)cultura dialogului, si apartine celor care cu prea putina umilinta si cu o incredere fara limite in capacitatea cerebelului propriu de a-si fi siesi suficient, au dat navala sa vanda publicului ortodox, altfel foarte dedulcit la scandaluri, copite de cai morti.

Asa cum corpul are nevoie de igiena, si cunoasterea are nevoie de o igiena a mintii, a cunoasterii. Nu tot ce scrie pe toate gardurile internautice e cunoastere.

Mai bine ganditi-va ca faceti de ras biserica lui Hristos, colportati marturii false (nu va ganditi ca unii ingineri care lucreaza cu tehnologiile astea sunt si ei crestini si chiar ortodocsi – cine are cutezanta sa ii judece ca sunt uneltele necuratului ), provocati tulburari, si cine stie cate alte pacate.

In al doilea rand, daca e sa va lamuriti despre semnificatia cifrei 6 in Apocalipsa Sf.Ioan atunci puteti cauta prelegerea parintelui profesor Paul Tarazi, care e foarte lamuritoare. O sa incerc sa redau aici pe scurt ce m-a luminat si pe mine parintele Paul Tarazi, ca e foarte simplu, e la mintea copiilor.

6 este un simbol, o metafora fiindca vine inaintea lui 7, 7 fiind simbolul lui Hristos . A nu se confunda semnificatul cu semnificatia. 6 in textul apocalipsei e un simbol cu valoare de figura de stil care se refera la cei ce poarta invataturi false.

Cu alte cuvinte numerele 2, 3, 6, 7 nu au putere ele insele, ele sunt folosite ca mod de expresie. Sa facem o analogie cu  Eminescu :

Si daca stele bat in lac,
Adancu-i luminandu-l

Stelele nu bat in lac, si nu lumineaza nici un adanc. Daca nu ma credeti incercati sa faceti baldabac (aia care stiti sa inotati) sa vedeti ca lacu e ca pacla noaptea, nu e nici un adanc luminat. Asta e doar o figura de stil.

Repetati dupa mine „FIGURA DE STIL„.

Adica nu trebuie sa reflecte o realitate aievea, ci e o conventie intre cel care comunica si cel care recepteaza. Ne inchipuim pur si simplu ca adancul lacului e luminat feeric, melancolic, etc, si mergem mai departe cu poezia, ca sa receptam ce vrea sa ne comunice poetul (in cazul asta un simtamant).

In vremea sfantului Ioan si in literatura biblica in general, numerologia era acceptata si inteleasa ca mod de expresie.

De ce zice 7 biserici ? Ce , numai 7 biserici sunt ? Sau Apocalipsa e numai pentru cele 7 biserici din primul secol ? Chiar si la vremea aia erau deja mai multe decat 7.

E o figura de stil.7 e univeralitatea divinitatii. E Hristos biruitor. Asta e functia lui 7 ca SIMBOL, nu ca valoare in sine, si asta in contextul in care e folosit legata de invatatura pe care o transmite in apocalipsa.

7 fiind Hristos biruitor, 6 e cel (sau cei ) ce vine (sau vin) inaintea lui Hristos pentru ca 6 e aproape 7 dar nu inca 7. Iar despre falsii Hristosi au prorocit si Hristos si sfantul Pavel. Nu-i nevoie sa citesti apocalipsa, scrie si in epistolele paulinice si in evanghelie ca Hristos e ultimul care ne vine de sus sa ne aduca adevarata invatatura, inaintea lui au fost profetii, sfantul Ioan Botezatorul samd, dupa Hristos n-o sa mai fie nimeni altul, decat ca Hristos o sa vina a doua oara la dreapta judecata, si atunci nu vine sa ne invete poruncile lui Dumnezeu, ci ca sa ne judece. Orice „messiah” care vine intre Hristos si a doua venire a lui Hristos e un fals profet.

Si aici e cifra 6, 6 in contextul Apocalipsei e un simbol pentru anti-hrist. 666 e de trei ori 6, 3 este adevarul fara putinta de tagada este „amin. amin. amin” Ce e afirmat de trei ori, e fara putinta de tagada. deci 666 e doar de trei ori simbolul 6. 666 in matematica e perfect onorabil. Il scriem in baza 8 si avem 1232 (8).

Ia inchipuit-va ca scria in Apocalipsa 1232 in baza 8 . Ce mai iesea ? Desi e acelasi lucru cand il privesti ca numar in sine. E ca si cum ar fi scris Eminescu

„Si daca radiatiile corpurilor ceresti ating fundul baltoacei cu energia reziduala bla bla bla „

Nu mai iesea nica. La fel si cu 666. E simbol, nu e realitate in sine, si are functia de a face comunicarea mai vie, mai impresionanta pentru audienta de la vremea aceea. Din pacate, prin traduceri proaste si neglijenta in cultivarea invataturii mult din mesajul oridinal s-a pierdut. Alt exemplu de la parintele Tarazi este evanghelia dupa Ioan unde scrie (in romaneste si in alte limbi) „Si Dumnezeu era Cuvantul”. In textul original (in primul rand ca originalul avea numai litere mici), textul comunica efectiv „dumnezeiesc era cuvantul”, unde „cuvantul” este nu cine stie ce realitate mistica, ci pur si simplu invatatura, cuvantul lui Dumnezeu pe care trebuie sa-l urmam. In Evanghelia lui Ioan, Hristos este rabbi – invatatorul. Minunile nu sunt minuni in sine, ci sunt semne, au rolul sa recunoastem in ele ca Hristos are autoritate venita de sus, si nu face minuni de dragul de a face minuni ci ca sa ne ajute sa acceptam si sa intelegem cuvantul, invatatura, poruncile dumnezeiesti. Ce credeti ca a facut Lazar dupa ce a inviat ? A murit la loc. Rolul minunii nu e ca i-a ajutat lui lazar, ca tot cu o moarte a ramas dator, ci ca sa ne ajute pe noi sa pricepem invatatura. Toate sunt puse cu multa chibzuinta intruna dintre cele mai frumoase capodopere literare, tioate cuvintele, toate simbolurile, toate numerele sunt puse in slujba invataturii. Asta e mesajul sfantului apostol Ioan. Sa ascultam si sa luam aminte, sa urma invatatura lui Hristos.

Numai ganditi-va cata cerneala teologica a curs si cati s-au strofocat sa rezolve ecuatia (cuvantul == Dumnezeu tatal == Dumnezeu fiul). Toate bune si frumoase dar sfantul Ioan n-a spus niciodata nimic de genul asta. La fel, n-a zis nici in ruptul capului sa ne ferim de codul de bare.

Si 666 nu e in codul de bare. In primul rand ca nu e un unic, asazis, „codul de bare„, sunt feluri de feluir de coduri. Cateva zeci de feluri de a reprezenta informatia in asa fel incat sa poata fi citita cu ajutorul unui laser sau senzor optic. Iar dintre astea, ala cu 3 perechi de bare mai lungi de care s-a speriat bloggerimea ortodoxa, nici ala n-are 666. Barele mai lungi nu contin nica, sunt pentru calibrare. Atat tot. Daca numarul produsului se intampla sa aiba cifra 6 in interior, atunci aia e reprezentata cu altceva, nu cu o pereche de bare lungi.

Pentru numele lui Hristos, treziti-va. Nu va ganditi ce folos o sa aveti daca n-aveti dreptate si faceti de ras ortodoxia ? Cati tineri cu indoieli n-o sa se uite la voi si o sa-si spuna ca nu vor sa aiba de-a face cu ciudatii astia care-si imprastie ignoranta si prejudecatile prin toate colturile internautice. Cui ii foloseste asta ?

Pentru ca indiferent de motivatia nobila, avem de-a face cu ignoranta si prejudecati. nu cu mesajul Evangheliei. Indiferent cata teologie speculativa facem, codul de bare e cod de bare,  e cod de bare, e cod de bare si atat. N-are nici un 666, cu atat mai putin 666 ca un simbol al necuratului.

Hai sa vad eu cine in viata lui nu s-a atins de cifra 6. Ce-ati facut dragii mei pe 6 iunie 2006 ? Au nu cumva ati hibernat ?

Ca sa pricepi lucrurile astea trebuie sa cunosti greaca veche si ebraica si sa intelegi cultura care a produs acele scrieri, si pentru asta avem nevoie de oameni care au har si au muncit din greu sa acceada la cunoasterea acestor lucruri. De aia avem sfantul Sinod, si institute teologice si toate astea sunt din mila lui Dumnezeu, nu lasate la voia lor.

Doamne fereste, unii sunt in stare sa se ia la harta cu patriarhul ca de ce nu moare pe metereze luptandu-se cu codurile de bare. Sigur e vandut conspiratiei mondiale care l-au naimit cu un doctorat in occident. Pai nu va crapa obrazul de rusine sa ganditi sau sa scrieti bazaconii de genul asta ?

p.s. Daca vreti sa va pierdeti vremea cu zvonistica si nici o informatie la obiect sau verificabila, a se vedea aici sau aici sau la google. Da-i cu google dupa 666 si codul de bare si se revarsa potpopul de prostioare mai ceva ca zvonurile cu teroristii de la lovilutie.

Reclame

63 răspunsuri to “666 si datul in (codul de ) bare”

 1. Ionut Says:

  D-le inginer,

  Tot respectul pt intentie, insa nici n-ati aratat de ce nu e 666 in codul de bare si nici cu partea teologica n-ati adus lamuriri. Ba cu teologia lasati-o moale ca va depaseste. De unde ati scos-o ca textul original era cu litere mici? Exact pe dos! Iar chestia cu dumnezeiesc era cuvantul e aberatie. Vedeti editia critica si lasati-l pe parintele acela.

  Numai ganditi-va cata cerneala teologica a curs si cati s-au strofocat sa rezolve ecuatia (cuvantul == Dumnezeu tatal == Dumnezeu fiul).

  ?????consubstantial poate, egal implica altceva.

  Explicati pe larg de ce nu e 666 in codul de bare ca teologia o poate explica altcineva.

  Tchuss

 2. costin Says:

  Domnul meu, sursele originale sunt disponibile online sub forma de imagin scanate. Parerile teologice nu imi apartin, dansele sunt ale parintelui profesor Paul Tarazi, eu le-am redat cat am putut de succint.

  Traducerea corecta este dumnezeiesc era cuvantul, din nou, asta e o afirmatie foarte bine argumentata a parintelui Paul Tarazi (si nu numai).

  Cat despre „dovedit”, nu ma pun acuma sa dovedesc negativul ( puteti demonstra ca n-ati omorat pe nimeni azi noapte ?). Barele cu pricina nu au nici o semnificatie – sunt pentru calibrare, am spus asta, deci daca vreti sa demonstrez o semnificatie care sa fie „altceva” decat 666, puteti sa asteptati mult si bine.

 3. Ionut Says:

  Eu va ceream sa explicati de ce nu exista 666 in codul de bare. A spune ca nu exista pur si simplu fara argument nu va face cu nimic diferit de gloata necunoscatoare pe care o infierati.
  Personal nu sunt pasionat de existenta sau nu a nr 666 pe ambalajele chestiilor pe care le cumpar. Ce m-a determinat sa acord timp unui comentariu a fost spreanta ca un inginer poate da o explicatie.

 4. costin Says:

  Domnul meu,

  Explicatia tehnica e ca barele cu pricina nu au nici o semnificatie numerica. Daca vreti sa le interpretati printrun abuz de interpretare, valoare lor numerica intr-o astfel de interpretare depinde de alti factori (si de interpretare inclusiv) daca va uitati mai atent la imaginea colorata de mai sus, veti vedea ca exista o cifra 6 inlauntrul codului numeric care nu e nicidecum 2 liniute subtiri.

  Dar, din nou, chiar si a aduce argumente despre care e valoare numerica a barelor de control e o prostie. Nu au valoare numerica. Si asta pune punct discutiei despre bare.

  Repet, nu se poate demonstra negativul.

  Hai sa va dau un exemplu, eu va cer sa demonstrati ca comentariul dumenavoastra nu e facut cu rea intentie. „Cum dom’le cu read intentie ? Eu am pus un comentariu onest”. Da da eu interpretez ca a fost pus cu rea intentie. „Ma jur domnule ca nu am avut absolut nici o intentie rea, ce treaba am eu cu interpretarea matale ?”. Da, dar poti sa demonstrezi ca nu e cum interpretez eu ?

  La fel fac si cei care se inversuneze sa interpreteze 666.

 5. Mircea Puscasu Says:

  Ce credeti despre documentarele despre RFID ale doamnei Albrecht?

  http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/supraveghere-a-tuturor-peste-tot_11388.html

 6. costin Says:

  Despre „documentare” ma abtin.

 7. Mircea Puscasu Says:

  Si despre articolul
  UN STUDIU-RAPORT DE PR. PROF. DR. MIHAI VALICĂ
  publicat aici
  http://www.rostonline.org/blog/razvan/
  ce ziceti?

  Tot va abtineti?

  Mai bine ati face sa va abtineti sa faceti talcuiri de texte sfinte fara sa consultati din Sfanta Traditie, autori consacrati precum Sfantul Ioan Gura de Aur pentru talcuirea Evanghelie dupa Ioan, Sfantul Andrei al Cesareei pentru Talcuirea Apocalipsei.

  E plina azi scriitura teologica de demitizari, de idei revolutionare, care insinuiaza ca toti talcuitorii consacrati si sfinti s-au inselat vreme de 18 secole.

  Sunt resurse foarte serioase si pe internet:
  http://www.chrysostom.org/writings.html
  http://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf114.toc.html

  Pace tie si la toti ai tai!

 8. costin Says:

  Domnul meu,

  Eu m-am abtinut de la comentarii din mai multe motive. Primul e ca sa nu va tulbur si mai tare.

  Dovada ca wordpress-ul (aplicatia web din spatele blogului), v-a bagat automat la moderare. Asta s-a intamplat probabil pentru ca puneti prea multe URL-uri in comentarii. Dar e amuzant, nu, ca s-a intamplat asa, poate v-a simtit software-ul asta ca aveati o prea mare tulburare.

  Parintele profesor Paul Tarazi nu se ocupa cu demitizari, si nici nu face teologie. El este, cum ii place sa spuna, in primul rand lingvist. Se ocupa cu calitatea traducerilor si pastrarea mesajului original asa cum a fost prezentat de catre autori , in contextul cultural respectiv, in limba originala (greaca veche sau ebraica dupa caz). Este si unul din cei mai reputati exegeti ai operei Sf Ioan Gura de Aur, ca tot ati facut referinta, si a conferentiat si in Romania.

  Inainte de a face teologie (care nu e pentru mine), trebuie sa stim care a fost textul original si intelesul cuvintelor asa cum au fost ele scrise si receptate la vremea respectiva.

  Cat despre studiul PR. PROF. DR. MIHAI VALICĂ, pot sa va impartasesc cu toata raspunderea de a nu aduce marturie mincinoasa, ca pe partea de inginerie contine 100% aberatii.

  Si referintele care sustin afirmatiile despre partea strict inginereasca a lucrurilor sunt aberante pentru ca nu sunt surse tehnice de specialitate. Madame Albrecht e activista de profesie (se ocupa de „advocacy” pre limba americanilor, si castiga bani foarte frumosi, bravo ei, da’ asta e alta poveste), are un doctorat in stiintele educatiei. Nu poate fi citata, ca atare, in sustinerea unei afirmatii de natura tehnica. Astea sunt chestii elementare care tin de igiena cunoasterii.

  N-o sa stau sa-mi bat capul sa le demontez acuma, pentru ca am lucruri mai bune de facut.

  Este pe undeva, dureros ca se poarta discutia la nivelul asta, si ca preoti, duhovnici, samd au pus urechea, probabil, la sfaturile unor neaveniti.

  Daca dumneavoastra aveti incredere ca ce cititi la o adresa sau alta de internet e valabil, sau daca aveti incredere in capacitatea pr. prof. dr Mihai Valica de a intelege corect aspectele tehnice ale discutiei, e problema dumneavoastra. Eu unul, m-as fi asteptat sa semneze un altfel de studiu impreuna cu un prof dr. ing. de specialitate care l-ar fi putut ajuta sa inteleaga mai bine despre ce e vorba. Ca are Iasiul, slava Domnului, suficienti, si n-or fi toti pecetluiti cu de trei ori sase.

  Chestiunea cea mai importanta e ca toata vorbaria asta purtata la un nivel cat se poate de jos, genereaza vrajba, dezbinare, resentimente.

  Va si simt in stilul interventiei „dezaprobarea” (asta cel putin), ca prin cele ce scriu aici – desi nu ma citeste nimeni, fac un deserviciu „cauzei”, sau cam asa ceva. Un duhovnic a transmis intr-un alt colt internautic ca ii pune la afurisenie pe cei ce zic ceva impotriva. Desi prea cuviosia sa, in mod sigur n-are laborator de electronica in hrubele manastirii, si deci a trebuit sa se bazeze pe informatiile unor binevoitori.

  Cine are minte, o sa stea cuminte ca de aia exista ierarhie si exista patriarh. Discutiile se pot purta in liniste si cu calm, ei au acces sa ceara lamuriri stiintifice de la multe minti luminate din tara asta, si sa ia o hotarare.

  Dar vedeti dumneavoastra, patriarhul e banuit de o anumita parte (daca nu injurat de-a dreptul). Nimeni din blogurile „ortodoxe” care fac atata zarva n-a facut referire la pastorala de Craciun a pf. patriarh Daniel. Desi este un mesaj exceptional. Scandalul, zarva, astea se vand mult mai bine.

  Cum bine ziceati,

  Pace

 9. Mircea Puscasu Says:

  A lua ingineria ca varf de lance in intelegerea problemelor este o greseala. Dar ma tem ca nu este o greseala inocenta, ci una premeditata spre manipularea discursului.

  Adica lucreaza madam Albrecht ani de zile, face un doctorat pe subiect, se implica (ca-i pasa), face o organizatie, tine conferinte, isi exprima concluziile coerent, cu argumente si documente, sa le inteleaga oricine si vine careva si-i zice: „activista”, „imbogatita”.

  Si Parintele Profesor Valica se documenteaza, se informeaza, citeste studii in germana, engleza, le cumpaneste, le imparte pe domenii, pe plus si minus, pe libertati sociale si sensuri teologice. Face o sinteza, le exprima succint, in 7 pagini si 40 de note. Mitropolitul Teofan al Moldovei blagosloveste lucrarea parintelui, iar in final vine cineva si zice: „aberatii, nepriceputi, inginereste nuli”.

  Tehnici de-astea bolsevice am mai vazut noi. Se discrediteaza persoana cand nu se poate contrazice mesajul. Aruncati cu noroi (foarte fin, e drept) si nu aduceti nici un argument punctual rational. Se vede treaba, ca nu cautati adevarul, ci vreti doar sa va impuneti un punct de vedere. Mi-ar place sa cred ca sunteti doar om destept furat de idei „nobile”, dar tare ma tem ca sunteti intr-o postura mai trista, mai nefericita.

  Sa raneasca Dumnezeu inimile noastre cu nelinistea cea buna si sa nu aflam pace pana nu s-o odihni El intru noi.

 10. costin Says:

  Domnul meu,

  Toate bune si frumoase, dar oricata teologie vreti sa faceti 2+2 nu fac 5 niciodata.

  Daca dumneavoastra aveti incredere in competenta parintelui Valica atunci cand afirma comicarii de genul:

  „Monitorizarea prin satelit pe baza identificării faciale reprezintă o ameninţare la propria viaţă, dacă luăm în consideraţie ghidarea rachetelor antipersoană prin satelit. O eventuală lovitură de stat omoară orice persoană cu ajutorul rachetelor ghidate după recunoaştere facială. Tehnic acest lucru este deja posibil. Deci cip-ul biometric poate servi şi la terorism, ucideri şi crimă organizată.”

  atunci chiar nu inteleg de ce va mai raciti gura pe blogul unui inginer.

  Sunt sigur ca parintele pofesor doctor a depus multa munca in a citi tot felul de referinte si a le sintetiza intr-o lucrare. Asta nu inseamna automat ca referintele sunt bune si ca efortul a dat rezultate. Pur si simplu, este in afara domeniului dumnealui de competenta. Sau cum spune o vorba:

  Unde nema putirinta, geaba chichirez galceava.

  Eu nu degeaba am vrut sa ma abtin de la comentarii ca nu cumva sa va tulbur, vaz ca nu ati apucat sa intelegeti bine ce v-am scris. Despre madam Albrecht, numai de bine si sa-i dea Dumnezeu sanatate, daca dumneavoastra alegeti sa aveti incredere in tot ce spune.

  Eu v-am dezvaluit, pentru ca stiu de la fata locului cum merge sistemul. madame Albrecht exagereaza intr-o parte, altii exagereaza in partea cealalta. Fiecare are musterii lui care aduc bani din actiunile astea in spirit de politruc, si pana la urma societatea americana se balanseaza. In final se poate spune ca si madame Albrecht are o actiune benefica, fiindca fara exagerarile ei, balanta cadea in exagerarile celorlalti.

  Problema nu e a lor, e a celor care aleg sa isi puna toata increderea in unul sau altul din cei care aleg modalitatea asta de a activa in campul public. Ca exista si oameni de o probitate indiscutabila, care nu se exprima in afara domeniului lor de competenta, nu exagereaza, dezinformeaza sau mint in mod voit, este adevarat. Dar acestia sunt rari, si tin sa va asigur ca nu e cazul cu doamna respectiva.

  Cat despre a contrazice continutul argumentatiei doamnei Albrecht, nu tin sa-mi pierd timpul de pomana. Sau nu cumva va inchipuiti ca facem acum o dezbatere. madam Albert de o parte dar fara sa poata interveni, eu in alta parte, si dumneavoastra sa fiti judecatorul. Nu, asa ceva ar fi pur si simplu neigienic.

  Despre chestii ingineresti trebuie sa se exprime inginerii, si anume fiecare in domeniul de specialitate, nu inginerul de aeronautica despre chestiuni din biochimie.

  Vreti acuma sa va dovedesc de ce nu pot satelitii la ora actuala si nici in viitorul previzibil sa faca „recunoastere faciala” si sa trimite asa zise „rachete ghidate după recunoaştere facială”, care chipurile sunt deja posibile la ora actuala ? As putea incerca dar ar fi o pierdere de vreme pentru ambii amandoi, si ne-ar trebui un an sau doi, pentru ca sunt multe lucruri de asimilat.

  Din cauza asta si din mila lui Dumnezeu, societatea omeneasca s-a organizat pe ierarhii in domeniul cunoasterii. Ca si biserica de altfel. E o ierarhie, fiecare are responsabilitati dar si autoritate. Iar ca sa cunoastem cu adevarat orisice, trebuie sa ne identificam sursele. Cui ii acordati increderea sa va calazueasca in viata crestina ? Unui preot evident, nu unui inginer.

  Daca v-ati duce la un inginer sa va spovedeasca si sa va impartaseasca si dupa aia cand va veni un simplu credincios dus la biserica sa va lumineze si sa spuna ca nu e bine ce faceti, v-ati incumeta sa ii cereti sa va demnostreze ? Va va spune „fugi domnule de aici cu pretentiile tale de a demonstra”, nu vezi ca inginerul n-are nici o autoritate in domeniu ? Da, dar ataci persoana si nu vii cu „argumente”. Va dati seama ca o astfel de dezbatere ar fi absurda.

  Cand cineva incalca ierarhia si sare calul nu e vorba de atac la persoana sa spui ca nu e dom’le la lopcul lui sa-si dea cu parerea despre cutare si cutare.

  Dar fiti linistit ca rar o sa gasiti un inginer sa incalce ierarhia si sa sara in domeniul preotilor. Sau un doctor. Din pacate constat ca in ultima vreme se cam sare calul in directia cealalta.

  Unii preoti au ajuns sa se simta indreptatiti sa faca afirmatii fara nici cea mai mica urma de indoiala despre tot mai multe si mai multe lucruri care le depasesc cu mult puterea de intelegere.

  Sper ca m-am facut inteles. Cat despre postura mea si intentiile mele, care mi le atribuiti, sa fiti linistit ca are cine sa le judece pe cele adevarate.

 11. Mircea Puscasu Says:

  Imi pare rau sa constat ca doriti sa ramaneti doar un inginer. Putinta unui dialog este un lucru daruit. Se pare ca noi doi nu ne-am invrednicit de acest dar.
  Nu e vorba de recunoasterea faciala prin satelit (cred ca parintele s-a exprimat gresit, fiind novice), nu e nevoie de asa ceva. Poate fi deajuns stabilirea coordonatelor unei persoane pe baza RFID personal. Daca un supermarket poate citi un cip, la fel de bine ar pute face si cineva din afara sistemului care are dotare tehnica buna si intentii rele.
  Si apoi insasi ideea ca imi pot fi citite datele fara a fi intrebat mi se pare un abuz. Anul trecut cand italienii au vrut sa ia amprentele emigrantilor oficiali romani si europeni au strigat „discriminare, fascism”, azi sunt amprentati toti conducatotii auto, toti cei care calatoresc in afara UE, iar in 2011, peste doi ani toti romanii, tot azi se inregistreaza legal toate convorbirile telefonice, sms, e-mail in Romania. Practic you have the right to remain silent si tot ce ai spus in ultimile 6 luni poate , si va fi folosit impotriva ta in a court of law. Interesant, nu? Suntem cu totii cumva arestati si in viitor si foarte bine urmariti sub auspiciile unei anormale prezumtii de vinovatie generala. Si dumneavoastra ma sfatuiti sa stau linistit. Nu vad un viitor frumos la orizont pentru viata copiilor mei.
  Nu trebuie sa fii inginer, doctor, profesor sau preot sa intelegi ce se intampla.

  Cu durere, din Suceava
  Mircea Puscasu, 31, medic, casatorit, 2 copii

 12. costin Says:

  Mie imi pare bine sa constat ca vreau sa raman un inginer, adica in aria mea limitata de cunoastere.

  Desigur ca fiecare dintre noi suntem chemati sa cunoastem sfanta scriptura. Desigur ca nu toti o putem cunoaste la fel de bine, dar in esenta e foarte accesibila cunoasterii de catre oricine.

  Daca imi permit sa va dau un sfat este tocmai sa stati linisitit. Ia ganditi-va cata energie ati cheltuit incercand sa deslusiti „adevarul”, citind tot felul de bazaconii aruncate de unul si de altul. Cititi psalmul 22, veti vedea ca nu avem nici un motiv de teama dinspre dusmanii dinafara. Singurul lucru de care avem a ne teme este de neputinta noastra de a merge pe calea cea dreapta (umblati pe cararile Domnului).

  Despre inregistrarea convorbirilor telefonice, iarasi v-ati inselat.
  La fel despre stabilirea coordonatelor fizice ale unei persoane. Asta nu se poate face prin RFID (decat in scenarii SF). Eu v-am dat doar un exemplu de un detaliu tehnic ridicol. Cvasi-majoritatea sunt de aceeasi natura, absolut ridicole. Ca parintele Valica o fi un novice, se prea poate, dar nu poate fi un novice cand calchiaza in mod voit formatul si aparenta unei lucrari stiintifice (citate, note de subsol, exprimare pretentioasa), cand in esenta el trebuie sa stie ca intr-o astfel de lucrare daca nu se pricepe la electronica trebuie sa-si ia un colaborator cu competente in domeniu. Altfel induce lumea in eroare: uite domnul profesor doctor a publicat un articol foarte serios, ca in revistele stiintifice, punem baza pe ce scrie acolo. Cat despre „blagoslovirea” mitropolitului, stiti cum e vorba aia ca a semnat ca primarul. Si nici nu stim ce a binecuvantat (nu suna mai bine cuvantul asta ?). L-a binecuvantat pe parintele profesor sa isi exprime punctul personal de vedere, sau a binecuvantat continutul lucrarii ? Oricum, misterul asta nu vreau sa-mi pierd vremea sa-l deslusesc, era de datoria celor care publica minunea asta de studiu sa lamureasca problema si sa elimine confuziile.

  Pai si eu pot publica de blog o lucrare de medicina cu citate si note de subsol, care indica tot felul de URL-uri puse de cine mai stie intr-un colt de internet, sau chiar carti publicate, ca doar stiti cat de usor sunt publicate carti de tot felul de sarlatani. Nu m-as face vinovat ca incerc sa induc lumea in eroare in mod voit ?

  Nu ati citit ca au vrut sa faca o conferinta AZEC si care au mai fost si s-au certat intre ei tocmai cei ce vor sa „organizeze rezistenta” ? Ar fi cazul sa se mai trezeasca lumea.

  Ma bucur ca aveti familie, va doresc sa va bucurati de ei, ia ganditiva cat s-ar bucura sa investiti in dansii energia asta pe care o risipiti de pomana ?

  O sa incerc sa mai scriu un articol sau doua, care sa lamureasca partile tehnice, cand si daca am timp.

  Despre cum stau lucrurile in esenta lor, in schimb, pot sa va spun ca lumea asta, din mila lui Dumnezeu, nu merge dupa scenarii, nici dupa conspiratii facute de unul sau de altul (nici macar de franc masoni).

  Cu bucurie,
  Costin, Seattle

 13. Mircea Puscasu Says:

  ….
  Este vorba de un studiu-raport solicitat autorului – Pr. Prof. Dr. Mihai Valică – de ÎPS Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei
  ….

 14. Mircea Puscasu Says:

  Cărţile de identitate cu cod de bare înseamnă, pecetluirea cu „numărul numelui fiarei” (Apoc. 13. 17)

  Motto: „Dumnezeu este o persoană şi El caută persoana. Dumnezeu are un nume şi El îl cheamă pe om după numele său. Vrăjmaşul Său, fiara apocaliptică, dimpotrivă, nu are nici un nume, ci un număr: 666. Acesta este cel care schimbă numele în numere. Iar atunci când omul încetează de a mai fi partenerul dialogului personal cu Dumnezeu, el devine un număr, aşa cum sunt prizonierii din lagăre, puşcăriaşii din puşcării, personalul unei fabrici; omul devine o funcţie, precum maşinile pe care le construieşte. Omul este utilizat după numărul pe care îl poartă şi nu mai este chemat după numele său, ca o persoană cu voinţă proprie”. (Igazio Sanna ” Die Anthropologie der Postmoderne und das christliche Gewissen”, In Studia Moralia 40/ 2002, pag. 323)

  Marea apostazie a vremurilor ce stau să vină şi pecetluirea cu numărul 666, semnul Antihristului, au darul de a provoca grave probleme de identitate şi conştiinţă religioasă creştinilor ortodocşi.

  Ideea acreditată de către unii, cu ştiinţă sau din ignoranţă, că simbolul 666 reprezintă doar un banal număr, ca multe altele, fără nici un conţinut ascuns şi că eliberarea unor documente de identitate integrate, care să conţină atât actul de identitate, cât şi permisul auto, cadrul bancar, asigurarea medicală, etc. constituie un factor de stabilitate şi o mai facilă abordare a unor servicii sau oferte de piaţă, precum şi mesajul transmis cu insistenţă că noile cartele de identitate nu reprezintă nici un risc, nici în ceea ce priveşte libertatea individului, nici în ceea ce priveşte căderea acestuia din harul lui Dumnezeu, reprezintă o modalitate perfidă de a adormi conştiinţele creştinilor şi a-i categorisi pe cei ce trag un semnal de alarmă în privinţa ameninţărilor care planează asupra omenirii drept alarmişti, fanatici, sau în cel mai bun caz exaltaţi care dezvoltă diverse „teorii ale conspiraţiei”.

  Cert este că guvernele naţionale acţionează în direcţia eliberării unor de identitate, într-un format impus pe plan internaţional, fără a ţine cont de protestele societăţii civile sau ale Bisericii (vezi cazul Greciei, Ukrainei, dar şi a SUA şi a altor state) promulgând legi care au un singur scop – pecetluirea cu „numărul numelui fiarei” (Apoc. 13. 17) şi transformarea omului într-un număr.

  Pentru susţinerea acestor afirmaţii vă prezentăm un fragment din cartea ing. Mircea Vlad, Apocalipsa 13 – Sfârşitul libertăţii umane. Titlul şi intertitlurile aparţin redacţiei (materialul a fost publicat “n Revista Gând şi Slovă Ortodoxe, nr. 1/2005, însă după cum se vede este mai actual acum decât atunci”)

  “Numele este chipul fidel, oglinda fiinţei umane”

  „Numele de familie este icoana identităţii mele trupeşti ,iar numele primit la botez îmi pecetluieşte sufletul cu o identitate creştină.

  “Se cuvine aici să facem o paranteză, explicând ce înseamnă pentru un creştin să aibă pe buletinul de identitate numărul 666.

  După cum ştim, buletinul se eliberează în urma semnării lui de către posesor. Semnătura reprezintă totala acceptare de către acel individ a datelor înscrise, despre dânsul în document. Aşadar, eu certific prin semnătura mea faptul că informaţiile respective mă descriu în totalitate, mă reprezintă, iar numele care este trecut în buletin este numele meu real. De aceea semnez, căci mă identific întru totul cu cel descris prin datele buletinului.

  Să analizăm puţin numele unei persoane. Numele este chipul fidel, oglinda fiinţei umane. Simpla menţionare a numelui reprezentă individul în totalitatea lui, trup şi suflet. De altfel, chiar numele are două componente care se raportează la cele două mari structuri ale persoanei. Astfel, numele de familie este icoana identităţii mele trupeşti, îmi arată originea, apartenenţa la un anumit arbore genealogic stabilit prin legătura de sânge între generaţii.

  In schimb prenumele îmi este dăruit la botez. Este identitatea mea spirituală, oglinda sufletului meu. Prenumele nu se adresează trupului, ci se identifică cu însuşi lăuntrul meu, mă reprezintă sufleteşte. Tocmai de aceea mi se dă la botez, care este o adâncă taină a spiritualităţii creştine. De fapt, numele primit la botez îmi pecetluieşte sufletul cu o identitate creştină. Pentru aceasta pruncii primesc nume de sfinţi. Aceşti sfinţi, datorită legăturii tainice spirituale cu pruncul prin intermediul numelui, vor fi protectorii lui de-l lungul vieţii. De aceea este greşit ca la botez să se dea nume inexistente în calendarul creştin ortodox, întrerupându-se astfel legătura unei tradiţii tainice.

  Numele de botez este, deci, identitatea sufletului meu. Când voi fi pomenit la rugăciune, la Sfânta Liturghie de pildă, preotul va şopti în taină doar numele meu de botez (şi în nici un caz codul numeric sau alte simboluri cifrice – n.red.), deoarece Biserica este o comunitate a sufletelor, iar Sfintele Taine lucrează prin har tocmai această mântuire a sufletului, asigurând trecerea în veşnicie.

  In plus, primind la botez un nume, eu mă identific şi cu calitatea de creştin. Ce înseamnă creştin? Înseamnă, aşa cum spune molitfelnicul, a te lepăda de satana şi de toate lucrările lui, trăind o viaţă în Hristos şi având ca scop final tocmai această veşnică unire cu Hristos. Pentru aceasta ritualul botezului prevede, înainte de primirea numelui, lepădarea conştientă [1] de diavol şi acceptarea conştientă a lui Hristos ca Domn şi Stăpân la vieţii mele, eu devenindu-i supus şi, prin urmare, purtându-I pecetea: crucea, Sfânta Mirungere, un nume de creştin şi însăşi rânduirea mea în tagma creştinilor, a robilor lui Hristos. (…)

  Oare câţi dintre noi suntem cu adevărat conştienţi de însemnătatea numelui nostru, având în vedere uşurinţa cu care ni-l punem pe tot felul de documente, garantând astfel cu însuşi sufletul nostru adevărul celor scrise în actele respective? Să nu uităm că vom avea de dat un răspuns pentru orice rea întrebuinţare a darului primit la botez.

  „Ce înseamnă a avea numărul 666 pe buletin”

  După cum se ştie, noile cartele de identitate nu vor purta numele scris în detaliu, ci codificat sub forma unui număr denumit Cod Numeric Matricol Unic (CNMU). Acest cod îmi este atribuit mie şi mă va însoţi toată viaţa. Are deci calitatea de nume. Aşadar , oriunde în lume, în momentul folosirii cartelei, scannerul va afişa codul meu personal (adică numele meu codificat, identitatea codificată a sufletului meu) şi comparând cu datele existente în memorie, mă va recunoaşte sub toate aspectele personalităţii mele. Însă acest cod numeric, CNMU, pentru a putea fi uşor citit de echipamentele electronice, este codificat în sistem bar code. Dintre toate tipurile de bar code, iniţiatorii programului de îndosariere au ales cel mai controversat, mai răspândit şi mai rău famat tip de codificare: EAN-13, cod care cuprinde invariabil în structura sa, indiferent de identitatea persoanei, numărul 666 [2].

  Aşadar, noul meu cod va fi alcătuit din două părţi: una este codificarea identităţii mele, a numelui meu, deci a sufletului meu, iar celălalt este codificarea lui 666. Deschizând însă Cartea Apocalipsei, vedem la capitolul 13 că 666 este „un număr de om”, deci codificarea unui nume de om ” numele lui antihrist!

  Totodată, Scriptura numeşte numărul 666 uneori „semnul fiarei”, alteori „numele fiarei”, iar alteori „numărul numelui fiarei”. Citind însă cu atenţie versetul 17, observăm fără dificultate că toate aceste calităţi sunt echivalente.

  Numai cel ce are SEMNUL = adică NUMELE fiarei = sau NUMĂRUL NUMELUI fiarei” (Apoc. 13. 17).

  Deci lucrurile sunt limpezi: 666 are valoare de NUME: numele lui antihrist! Se referă oare la arborele lui genealogic, fiind deci parte a numelui? Nu, deoarece Scriptura spune că va fi din seminţia lui Dan (Fac. 49. 16-17). Este oare un nume creştin? Fiind antihrist nu poate fi creştin, ci cu totul satanic. Aşadar, la identitatea sufletului meu (reprezentată de codul meu personal) este adăugată identitatea sufletească a unei fiinţe satanice, luptătoare împotriva Domnului şi Stăpânului meu. Este pecetluirea sufletului meu cu o pecete străină, de care mă lepădasem la botez, când primisem adevărata pecete: pecetea Duhului Sfânt.

  Acum depinde de mine însumi ce pecete voi alege ca reprezentativă pentru sufletul meu. Că trebuie să aleg, nu există îndoială, căci „ce învoire este între Hristos şi veliar?” (II Cor. 6. 15). Deci, dacă eu încă mă consider creştin şi doresc mântuirea, va trebui să aleg. Astfel, dacă voi semna noul buletin şi-l voi accepta, înseamnă că voi accepta în sufletul meu, în identitatea mea, numele lui antihrist, mă voi identifica cu el şi deci voi primi în sufletul meu duhul lui! Iar aceasta este lepădare de Hristos!

  Consecinţa? Îndată harul de la botez mă va părăsi, stingând în mine roadele Duhului Sfânt şi ştergându-mă automat din cartea vieţii veşnice. În schimb, voi putea , cu ajutorul cartelei, de toate facilităţile vieţii acesteia trupeşti, devenind rob de bună voie la „stăpânitorului lumii acesteia”. De altfel lucrurile devin foarte clare dacă ne gândim că, într-o lume în care controlul identităţii va deveni regulă generală singurul lucru pentru care nu voi putea întrebuinţa cartela este pomenirea mea de la Sfânta Liturghie. Aşadar Dumnezeu vrea să mă identific cu numele dăruit de El. în rest, diavolul mă vrea identificat cu el însuşi ori de câte ori voi întrebuinţa vreun lucru material al acestei lumi. În acest scop deja şi le-a ştampilat pe toate cu numele său (prin intermediul bar code), pentru ca să nu rămână numic material care să nu-i aparţină. Acum însă, prin eliberarea acestor buletine, va deveni stăpân şi pe sufletele noastre, cu liberul nostru consimţământ, punându-şi pecetea pe suflet prin intermediul reprezentării materiale a acestuia: numele, sau (codul matricol unic).

  Să sperăm din tot sufletul că intervenţia aceasta să fie deplin înţeleasă de cititori, evitându-se astfel erori grave de genul: „eu voi primi buletinul cu 666, dar nu-mi pasă, ci fac o cruce pe el, merg la biserică şi-mi zic rugăciunea”. Trebuie înţeles clar că simpla acceptare (de bună voie) a numărului 666 (”n orice reprezentare a sa!) pe identitatea proprie înseamnă lepădare de Hristos şi, implicit, moartea veşnică! Totul depinde de liberul nostru arbitru”.

  (Ing. Mircea Vlad, Apocalipsa 13 – Sfârşitul libertăţii umane, Ed. Axioma Edit, Buc. 1999, pag. 37-40)

  [1] La prunci lepădarea are loc prin mijlocirea naşului.

  [2] Oare de ce slujitorii lui antihrist au ales tocmai numărul 666? Desigur, un motiv este faptul că 666 reprezintă codificarea numelui stăpânului lor (vezi Apoc. 13, 18). Un alt motiv este profunda însemnătate naţională religioasă a numărului 666 pentru evrei, fiind, încă din timpurile măreţe ale domniei lui Solomon un simbol al puterii şi al impunerii vasalităţii asupra altor popoare, inclusiv al supunerii lor economice: “Greutatea aurului care i se aduse lui Solomon într-un an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur” (II Paralip. 9, 13).

  Un articol mai vechi, dar actual in esenta, al lui Silviu Aronet, directorul revistei Gand si Slova Ortodoxe.

  Nu stiu cum se vede lumea din Seattle, dar din Suceava nu se vede prea bine…

 15. costin Says:

  Sper ca duminica v-a fi fost un sfetnic bun si acum in noua saptamana veti putea vedea lumea mai bine, chiar si din Suceava 🙂

  Cu astfel de „argumente”, n-are rost sa mai lungim discutia, pentru ca adaca repetati acelasi lucru in alta forma, acesta nu devine adevarat. Eu, ca inginer, nu pot sa iau in serios astfel de texte. M-am uitat, le-am citit, am alte lucruri mai bune de facut decat sa le „combat”.

  Nu consider ca asta e chemarea mea, si fiecare dintre noi avem la dispozitie un timp din ce in ce mai scurt si cu atat mai pretios.

  Eu n-am citit nica in sfanta scriptura ca o sa ma intrebe de care pasaport am avut .

  Da’ scrie acolo negru pe alb ca o sa ma intrebe ce-am facut cu talantii, daca mi-am iubit si ajutat aproapele si chestii de astea mult mai banale si plictisitoare, dar cu atat mai greu de indeplinit.

  Sa va dea Domnul putere si intelepciune sa treceti si de tulburarea asta.

 16. Mircea Puscasu Says:

  Cred in continuare ca posibilitate unui dialog este un lucru daruit si se pare ca noi doi nu ne-am invrednicit de acest dar.

  As mai lungi un pic vorba, cu ingaduinta dumneavoastra, amintindu-va, cu toata reverenţa, ca in Sfanta Scriptura in acelasi loc unde zice ”Bucuraţi-vă pururea. Rugaţi-vă neîncetat. Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi.”( I Tes.5,16-18), continua asa ” Proorociile să nu le dispreţuiţi. Toate să le încercaţi; ţineţi ce este bine; Feriţi-vă de orice înfăţişare a răului.” ( I Tes.5,20-22)

  Tot in Sfanta Scriptura gasim si proorocii de netagaduit si de nedispretuit “…sa omoare pe toti cati nu se vor inchina chipului fiarei. Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.”(Apoc.13,15-18)

  Nu cipul din acte este, s-ar parea, numarul fiarei, dar sunt deja foarte multe situatii in care nu poti cumpara sau vinde daca nu esti in posesia unui numar al unui sistem (bancar, social). Cand se va generaliza aceast tip de identificare numerica a omului, cei ce ar refuza-o, ar putea fi pusi in situatia de muri in lipsuri cumplite. Nu stiu cum se va face aceasta din punct de vedere tehnic, dar nu putem sa nu observam ca exista o preocupare constanta si sustinuta in aceasta directie. In ce scop? Spre a respecta un plan? Spre implinirea profetiei? Nu. Din cea mai prozaica dorinta de putere, din dorinta despotica, intalnita in toate epocile istorice, de a avea stapanire asupra altora. Doar ca azi stiintele umane, sociale, economice si tehnologia tot mai ingenioasa ofera o putere mult mai mare de stapanire, control si supraveghere celor ce se lasa sedusi de ispita de a-i stapani pe altii.

  Sigur ca o sa fim intrebati de talanti, de aproapele, de ne-am bucurat, rugat si multumit pururea. Dar si daca nu cumva am dispretuit proorociile, daca am cercetat toate, daca am tinut si implinit cele bune, dar si daca ne-am ferit de orice infatisare a raului.

  Nu stiu acum care este „pecetea fiarei”, dar citind talcuirile la Apocalipsa a Sfantului Andrei a Cesareei am remarcat acest pasaj „numele [Antihristului] nu va fi primit de cei insemnati pe fata cu lumina cea dumnezeiasca. Si numele fiarei se va vesti peste tot celor ce vor cumpara si celor ce vor vinde, incat cei ce nu-l vor primi vor suferi moarte cumplita, din lipsa celor trebuincioase. Stiinta cea dovedita a acestui numar, precum si a tot ceea ce s-a scris despre el, o va descoperi vremea si nevointa celor intelepti si treji.” Deci zice ca cei luminati de Dumnezeu nu au primit insemnarea, nu zice ca poti sa primesti ca nu patesti nimic. Cat despre stiinta numarului fiarei, sa-i intrebam si sa-i ascultam pe cei nevoitori, treji si intelepti, oamenii duhovnicesti si sfinti ce traiesc azi.

  Ce patesc cei ce nu primesc semnul fiarei am aflat: moarte muceniceasca cumplita in lipsuri de cele trebuincioase.
  Ce patesc cei ce accepta, scrie Sf Ioan Evanghelistul in urmatorul capitol din Apocalipsa: “Si al treilea inger a venit dupa ei, strigand cu glas puternic: Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, in potirul mâniei Sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se siue in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei. Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus.” (Apoc.14,9-12)

  Macar acestea luandu-le in seama, nu putem sa afirmam ca recentele avertismente, fata de aceste sisteme noi de identificare numerica si electronica a persoanelor umane, ar fi nefondate sau ca ar avea o miza mica si ca s-ar face o zarva inexplicabil de mare in raport cu miza lor.

 17. costin Says:

  Bun:

  Haide fratele meu sa te intreb: daca ai timp sa le cercetezi pe toate, mai ai timp sa iti inmultesti talantii si sa iti ajuti aproapele ?

  Vaz ca ai preluat de la parintele Savatie ideea ( sau ca sa-i spun pe numele ei adevarat prostia ) ca numerele astea cu coduri de bare samd, isi au sursa in „cea mai prozaica dorinta de putere, din dorinta despotica, intalnita in toate epocile istorice, de a avea stapanire asupra altora”.

  De unde si pana unde stiti domniile voastre chestiile astea, si le stiti asa de bine incat nu va temeti ca exista o mare probabilitate ca vehiculand asemenea prostii sa aduceti marturie mincinoasa, si sa creati tulburari care numai roade bune nu dau ?

  Vrei sa-ti dau o explicatie mai plauzibila ?

  Numerele astea au aparut din efortul unor ingineri, matematicieni si altor asemenea truditori de a organiza mai bine si mai eficient munca in societatea moderna. Si n-au aparut ca urmare a unei conspiratii mondiale, care nu exista, ci au aparut ca asa e lasata lumea din mila lui Dumnezeu, sa evolueze si sa nu stea pe loc.

  Matematica, informatica lucreaza cu numere. Si dau rezultate bune. Cu ajutorul lor oamenii sunt mai eficienti, nu isi mai risipesc efortul pe lucruri cu foarte putin impact (cum ar fi fost in vremuri sa tina pe hartie evidenta produselor, vanzarilor, taxelor de platit la stat – da-ti Cezarului ce-i al Cezarului). Cu orele de munca astfel economisite milioane si milioane, alti oameni sunt liberi sa fie mai productivi dupa cum ii lasa mintea.

  Cu orele de munca astfel economisite, productia de bunuri e mai eficienta si se produc mai multe bunuri. Societatea vestica care o blameaza cu atat de ridicola ignoranta si auto-suficienta unii dintre ganditorii pravo-slavnici, cu toate defectele ei, trimite ajutoare umanitare in Africa si in atatea parti napastuite ale globului. Datorita aceluiasi progres care e unealta necuratuluii, nu mai suntem ca acum o suta si doua sute de ani, cand orice parinte traia cu frica de malarie, holera si cate si mai cate.

  Sigur ca nu s-au rezolvat toate si rautatea oamenilor e inca suficient de mare ca sa produca mult rau si sa riscam ca toate cele ce s-au infaptuit de generatii si generatii sa se duca, la o adica pe apa sambetei.

  Dar ca sa nu recunosti in toate astea roadele bune, trebuie sa fii complet orbit.

  Vreti sa renuntati la astea ca sunt de la diavol ? Foarte bine. Duceti-va, fratilor, in padure si organizati o societate ca pe vremea lui Pazvanti Chioru.

  Dar ia ganditi-va daca la judecata o sa va spuna ceva cam in felul urmator: „bai natarailor, ati fugit de numere degeaba, si pentru ca atata v-a dus mintea, n-ati putut sa-i ajutati pe sarmanii care mureau de foame ca fara stiinta nu ati fost in stare sa produceti suficienta mancare, de bolnavii vostri n-ati avut suficienta grija, caci nici n-aveati cum daca ati renuntat la multe din metodele in care societatea se organizeaza mai bine, si mai eficient, si nici medicamente suficiente n-ati avut, si cunoasterea pe care cu atata truda au cladit-o inaintasii ati lasat-o sa se duca pe apa Sambetei.”

  Nu v-ati gandit ca poate v-a intins o capcana necuratul sa renuntati la toate bunurile astea care au fost lasate din mila lui Dumnezeu, sa ponegriti fara temei pe fratii vostri, sa creati vrajba si dezbinare in Biserica, sa risipiti talantii vostri alergand dupa cai verzi pe pereti ?

  In sfanta scriptura e usor sa te pierzi in detalii, mai ales, dar Hristos a spus ca in doar doua lucruri se cuprind toata legea si profetii.

  Asta e cheia care ne ajuta sa intelegem daca interpretarea noastra e corecta sau nu. Ca toata scriptura nu e un almanah sau un ghiveci de chichite teologice, ci, daca e receptata corect, iubirea de Dumnezeu si iubirea aproapelui (care in fond e tot iubirea lui Dumnezeu) e firul logic in care se leaga si se lumineaza totul.

  Asa ca daca matale crezi ca daca dai cu subsemnatul la evidenta populatiei si daca cumperi produse cu cod de bare, asta neaparat inseamna ca vei fi paralizat de nu-s ce belea si nu poti sa-ti mai ajuti aproapele, atunci sa te feresti de ele.

  Mai frate-meu, matale ca esti medic si ai si familie si doi copii, ai raspundere mare.

  Ia gandeste-te pe toate blogurile astea care te-au tulburat cu bazaconii, de cate ori ai vazut preocuparea pentru copiii strazii, pentru copiii abandonati de parintii plecati la munca ? Dar despre situatia din sistemul de sanatate, ca iaca, iar a ajuns in presa un domn Lazarescu, si matale stii ca pentru fiecare domn Lazarescu din presa, sunt mii si mii care mor cu zile, si au suferinte groaznice.

  Pai astea striga la cer si ne condamna ca romani mai mult decat miliarde de coduri de bare o pot face.

  Da, s-au gasit niste „binevoitori” sa abuzeze de increderea unor calugari si sa bage fitile. Ca parintele Iustin si altii, n-au laborator in hrubele manastirii sa faca cercetare stiintifica, asa ca pot foarte usor sa cada victime unor netrebnici.

  Ca sa inchei pe o nota optimista, eu unul nu-mi fac griji ca, vorba unui intelept, „nous sommes ici aux portes de L’Orient, ou tout est prix a la legere”. Cei ce fac atata zarva si o fac degeaba, n-o sa aiba spor, ca nici adevarul nu e de partea lor. Efectele care o sa le aiba pe subiectul asta asupra societatii romanesti in ansamblu sunt ca si nule.

  Problema e la nivel individual ca tulbura sufletele atator credinciosi.

  Si alta problema e ca se distruge credibilitatea bisericii ortodoxe. Daca strigi „sariti, focul” cand nu e cazul, cand o sa strigi pe bune n-o sa-ti mai sara nimeni in ajutor.

 18. Mircea Puscasu Says:

  Nu prea mai am ce sa va zic, pentru ca vad ca nu ascultati nimic din ce va spun. Eu v-am spus totusi. Vom trai si vom vedea. Vom muri si vom vedea. Trei idei:

  – Nu am nimic cu progresul, stiinta, descoperirile moderne (sa nu uitam ca aceasta polemica se desfasoara intre Suceava si Seattle prin internet), ca lucruri ce-mi sunt ingaduite de Hristos, dar nu ma voi lasa stapanit de ele, in momentul in care trebuie sa aleg intre folosirea lor si implinirea poruncilor Lui. Sfântul Grigorie Teologul zice undeva:„Mai bine un război vrednic de laudă, decât o pace care te desparte de Dumnezeu”.

  – Talcuirile Sfintilor Parinti la Scriptura, singurele avizate, sunt pline de „chichite teologice”. Scriptura intreaga e plina deastfel de iote si cirte, „chichite teologice” ireductibile si imposibil de ignorat, dar „adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor.”(Matei5,18-19)
  Oricum, Scriptura nu merge cu sinteze si simplificari si chiar daca ar merge ar trebui sa tineti cont si de „de vrei sa fii desavarsit, vinde toate si vino si-Mi urmeaza Mie”(cit.aprox.Matei 19)

  – Nu mi-e frica sa afirm astea toate pentru ca le cunosc din experienta personala, confirmata si de experienta altora, respectabili, multi, mai inteligenti ca mine. Si din ascultare fata de Parintele Iustin prin care stiu ca lucreaza Dumnezeu, pentru ca am trait personal aceasta Lucrare langa dansul, langa Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Proclu, Parintele Teofan de la Cetatuia. Cine ar incerca sa-mi demonstreze ca nu e asa, ar face ca si cum mi-ar „demonstra” matematic imosibilitatea existentei mamei mele.

  Sa ascultam, totusi cuvintele intelepte ale Batranilor nostri, care ne indeamna azi sa fim pregatiti, cu duh de rugaciune, senini, bucurosi, drepti, sa cercetam proorociile si sa ne ferim de orice infatisare a raului, pentru ca să ni se potriveasca si cuvintele: „Însuşi Dumnezeul păcii să vă sfinţească pe voi desăvârşit, şi întreg duhul vostru, şi sufletul, şi trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.” ( I Tes.5,23), amintindu-ne si de aceste cuvinte: „Ieşiţi din mijlocul lor şi vă osebiţi, zice Domnul, şi de ce este necurat să nu vă atingeţi şi Eu vă voi primi pe voi.Şi voi fi vouă tată, şi veţi fi Mie fii şi fiice”, zice Domnul Atotţiitorul. Având deci aceste făgăduinţe, iubiţilor, să ne curăţim pe noi de toată întinarea trupului şi a duhului, desăvârşind sfinţenia în frica lui Dumnezeu.” (II Cor.6,17- II Cor.7,1)

 19. costin Says:

  Poate ca ti se pare ca nu ascult nimic, fiindca nu e nimic de ascultat, in orice caz nu e nimic de raspuns, pentru ca din toate parascoveniile despre coduri de bare, 666, si cipuri in pasapoarte nu e mai nimic adevarat. Si daca sunt cateva franturi de adevar, amestecate cu multe gogomanii, pictura pe ansamblu tot un fals grosolan ramane.

  Eu iti spun, frate, nu ca sa-ti fie frica, ci sa marturisesti la spovedanie, daca vrei chiar si la capitolul „fara de voie”, pentru ca tu afirmi ca sunt adevarate lucruri pe care n-ai nici o posibilitate sa le cunosti, ci numai sa copiezi ce a spus unul sau altul. Iar despre unul sau altul, lasa-i pe ei sa spuna, nu te incarca matale cu pacatele lor, pe degeaba.

  Nimic bun n-o sa iasa din acest „razboi” care se incearca a fi purtat pe la colturi internautice. Semnele deja se arata ca au si inceput unii sa se injure intre ei, iar chiar si cei care se pastreaza in limite „civilizate”, se vede ca nu se au la inima. Daca ai atata incredere ca parintele cutare sau cutare nu e supus greselii, atunci ar trebui sa stii ca daca ai credinta macar cat bobul de mustar muti si muntii din loc. Uite ca nu muta muntii din loc si nici roade bune nu are demersul asta. Daca demersul ar fi adevarat, atunci nu cu mai mult scandal s-ar rezolva problema, ci cu mai multa rugaciune.

  E o mare diferenta, noi avem a marturisi Evanghelia si a ne ajuta aproapele.

  Sub nici un pretext nu ni se ingaduie noua sa ne judecam aproapele si sa purtam noi razboiul si sa cautam sa impunem pedeapsa in numele legilor Dumnezeu. Daca o facem, asta e cel mai cumplit pacat pe care l-am putea savarsi.

  Eu stiu ca prin Romania bantuie un duh „teologic” care a intors pe de-a-ndoaselea invatatura lui Hristos in privinta asta, am citit, am filtrat argumentele si m-au lasat rece. In special argumentul cu „nu poti intoarce obrazul cand la mijloc sunt valorile cetatii”, si alte inventii autohtone ce nu se sustin in invatatura lui Hristos ci numai in speculatii aiuritoare.

  Din mila lui Dumnezeu am ajuns sa am cunostinta si de argumentele unor oameni care inteleg cu adevarat Evanghelia si pot sa marturisesc ca diferenta e de la cer la pamant.

  Eu nu vreau sa fac polemica, nici acum si niciodata. Polemicile nu duc nicaieri, asta am aflat-o de la o vorba de duh a parintelui Alexander Schmemann. Daca e sa fac ceva eu marturisesc ceea ce stiu cu siguranta (ma rog, avand in vedere cata siguranta poate avea orice muritor supus greselii). Acolo unde nu ma pricep sau am indoieli, nu ma bag si gata, pentru ca polemica nu ajuta la nimic.

  Daca vrei, ma poti contacta prin email, si iti pot impartasi ce am aflat de la minti mai luminate. Si vei putea sa judeci singur, in cunostinta de cauza.

  In orice caz, despre aspectele tehnice ale problemei, ramane cum am stabilit. Oricat am suci-o si am invarti-o si am bate apa in piua degeaba, nu e nici un 666 in codul de bare, nu e nici o intentie necurata in legea cu logurile de internet si de telefonie, iar cei care au incercat sa aduca argumente asa zis tehnice se fac de ras. Daca s-ar fi marginit la argumente teologice ar fi fost de inteles, dar cand au amestecat teologia cu prostii tehnice usor de verificat atunci tot demersul a fost discreditat din fasa.

 20. Mircea Puscasu Says:

  Iertati-ma si Dumnezeu sa va ierte.
  Pomeniti-ma si pe mine la rugaciune.
  Pace, bucurie si mila de la Dumnezeu!

 21. Bogdan Says:

  ” Oricat am suci-o si am invarti-o si am bate apa in piua degeaba, nu e nici un 666 in codul de bare, nu e nici o intentie necurata in legea cu logurile de internet si de telefonie, iar cei care au incercat sa aduca argumente asa zis tehnice se fac de ras. ”

  Nu stiu exact daca este 666 in coduri sau nu. Ideea nu este asta. Ideea ( din cate imi dau eu seama ) este ca daca nu vei avea ( intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat ) un chip implantat ( in mana probabil ) nu vei mai putea cumpara/vinde nimic. Din cate am inteles 666 mai are si semnificatia de bani/avere ( 666 de talanti ) ceea ce ar sustine oarecum ideea imposibilitatii de a cumpara/vinde fara semn ( chip ).
  Cat despre pastrarea log-urilor cu discutii telefonice, mesaje si trafic de internet nu stiu daca este vreo intentie rea in spate, dar nu imi place ideea. In spatele multor lucruri care au facut mult rau nu cred ca au fost intentii rele. Dupa cum spuneati si dumneavostra, conteaza cum este folosit fiecare lucru/inventie/tehnica.
  Pentru mine logarea convorbirilor etc este echivalenta cu supraveghere permanenta. Mi se ia din libertate, tot timpul trebuie sa ma cenzurez mai mult sau mai putin. E ca si cum as avea un politist cu mine tot timpul ( doar pentru binele meu 🙂 ). Ce se intampla daca aceste informatii intra pe mana cui nu trebuie ( si mai mult ca sigur se va intampla ) ?!
  Nu prin control si urmarire generala si continua se face ordine, ci prin educatie inteligenta si morala.
  Apropo, mi-ati trezit interesul pentru tehnica codurilor de bare ( care mi se pare foarte inteligenta ). O sa studiez si eu problema.

  Revenind la credinta : nu cred ca trebuie sa ne temem de nimeni si de nimic ( in afara de Dumnezeu ).

  Doamne ajuta-ne !

 22. costin Says:

  Nu aveti dreptate despre logarea convorbirilor. Chestia cu monitorizarea convorbirilor si a internetului e o gogoasa umflata.

  Oricum, logurile existau si pana acuma, va spun eu ca de cand s-au introdus centrale digitale din 96-97 stiu eu direct ca am vazut bazele de date romtelecom la vremea aia erau logate, ca altfel cum credeti ca primiti factura ? Sau cum va demonstreaza daca faceti contestatie ? Loguri exista peste tot, si in Romania, si in SUA si chiar si in Somalia ca acolo au telefonie mobila cu toate ca n-au dupa ce bea apa. N-au cum sa nu fie, nici un inginer de soft, de sistem de telecomunicatii nu concepe asa un sistem fara loguri.

  Daca e ceva in legea noua, este cu totul in avantajul libertatii si intimatii, pentru ca stabileste un regim clar si cat se poate de rezonabil al informatiilor pastrate in astfel de loguri.

  Daca nu va place ca la un moment dat cineva poate sa afle ca ati dat telefon lui cutarescu, sau ca v-ati connectat la cine stie ce sit internet, atunci puteti foarte bine sa renuntati la telefoane si la internet.

  Eu zic ca dimpotriva, avem o raspundere chiar prin credinta noastra sa fim pentru legea cu pricina, cel putin in spiritul ei (ca orice lege are hibe in redactare e partea a doua).

  In primul rand, ca noi n-avem nimic de ascuns. In al doilea rand, fara o astfel de lege internetul devine un rai al pedofililor si al multor feluri de raufacatori. Si internetul e o arma foarte puternica. Cei care se impotrivesc legii 298 sunt iresponsabili, eu nu ii acuz de rele intentii, dar ar trebui sa stie ca au datoria sa fie mult mai bine informati si mai atenti cu argumentele.

  Asa cu doua lozinci si cu inflamarea spiritelor, cu teoria conspiratiei despre franc-masoni si noua ordine mondiala discutia este absolut penibila, si e o pata pe obrazul bisericii.

  Iarasi avem probleme cu igiena cunoasterii. Dumneavoastra afirmati (sau va speriati de, va tulburati de la, risipiti timp si energie cu) niste lucruri, care va spun eu, pot sa bag mana in foc ca sunt false. Si nu aveti posibilitatea sa le cunoasteti in mod direct, dar aveti incredere in personaje in care nu ar trebui sa aveti incredere.

  Fie ca mint cu buna stiinta, fie ca pastreaza ceea ce englezul a denumit „plausible deniability”, adica daca e sa le dovedeasca cineva ca n-au dreptate pot sa afirme, „dom’le am gresit, nu m-am informat suficient” – dar de fapt el stia ca exista mai multa informatie si era de datoria lui sa se informeze, nu se informeaza in mod voit – si in fine, in ultima categorie sunt oameni cu autoritate, precum parintele Iustin Parvu, care sunt manipulati de binevoitori interesati.

  O sa scriu un mic articolas de blog, sper sa am timp. Dupa cum vedeti, cei ce colporteaza toate bazaconiile astea ( le-as spune de-a dreptul imbecilitati ) au o gramada de timp de pierdut si isi permit sa faca propaganda. Eu nu prea, ca viata de inginer e grea. Ce n-as da sa fiu si eu unul din multii ziaristi si datatori cu parerea !

  Cum bine spuneati revenind la credinta, scrie in psalmul 23. Cat avem credinta n-avem a ne teme de absolut nimic.

  Si daca e sa va fie teama ca va pierdeti credinta, sau ca n-o sa mai aveti destula, iarasi scrie la Evanghelie: „Cred, Doamne. Ajuta necredintei mele.”.

  Nu cipurile din pasaport ne pot darama credinta !

  Asa ca, Doamne ajuta !

 23. Bogdan Says:

  Da domnule inginer, e posibil, nu zic nu.

 24. Mircea Puscasu Says:

  „multumesc ca nu sunt ca astia din presa, ca datatorii cu parerea, ca nu am nici o frica ca imi pierd credinta, ca stiu bine catehismul, vreo doi psalmi si un pic de franceza si un pic de engleza, dau sfaturi bune, sa adorm constiintele ”

  Manevrele bolsevice nu se sfintesc chiar daca inveti catehismul.

  Esti platit sa faci mizeria asta sau doar orbit de ignoranta si insensibilitate?

  “Baietel si tu fetita
  Ascultati acest cuvant
  cine e umplut cu vant
  sa mai taca din gurita”
  Otilia Cazimir

  “the answer my friend is blowing in the wind”

  “cine seamana vant culege furtuna”

  Cercetatorii nodului in papura concureaza cu cei ce vor sa demonstreze stiintific, lingvistic si artistic ca albul e negru si iepurasul e mistret.

  Vino-ti in fire si da-ti demisia. Nu se merita.

 25. cineva Says:

  Of!Cum se explica 666 pe tote produsele ,pana si animalele saracele le-atibifat cu acet cod de bare.De ce? Acum urmam si noi asa incet ,incet.Chipurile sa prinda mai usor hotii si criminalii.Prin acest microcip implantat pe frunte sau pe mana dreapta o sa fim foarte usor tinuti sub control asemeni marfurilor (cica e cod de calitate) nu stiu daca este vorba de asa ceva .Multe tari crestine ca Grecia si Serbia s-au revolat de asemene lucru .Oare cine sta in spate?De ce trebuie sa fim niste materii contolate? Oare unde este ”LIBERUL ALBITRU”? La inceput va fii dupa doleanta apoi va fi obigatoriu sa ni-l punem. Uitati-va va rog pe youtube si vedeti ceva real nu minciuni cum acum ceva timp in urma unii americani deja s-au insemnat.Cautati la ”MICROCIPLA MANA”” SI NU MINT. Atunci sa ne explice domnul nostru inginer de ce trebuie sa ne ”INSEMNAM”SI SA CITEASAC BIBLIA DACA ESTE CRESTIN! O SEARA BUNA!

 26. costin Says:

  Domnule cineva,

  Eu va spun, cu toata raspunderea, nu e nici un 666 in codul de bare. Cei care v-au „implantat” ideile astea bolnave v-au mintit. Unii din nestiinta, altii au facut-o cu intentie.

  Daca vreti sa cunoasteti adevarul, atunci trebuie sa faceti eforturi, nu se rezolva cu youtube.

  Acum cateva mii de ani, un grec mai istetel, pe numele lui Euclid, a spud o vorba de duh: „nu exista drum regesc catre geometrie”. Cui i-a zis asta ? Unui rege de la care primise ordin sa-l invete geometria in doi timpi si trei miscari.

  Asa ca daca dumneavoastra va inchipuiti ca aveti acces la cunoastere prin intermediul blogurilor unor zanateci si al filmuletelor de pe youtube, atunci sunteti exact in postura regelui care vroia sa aiba acces la geometrie peste noapte. Din pacate n-aveti un Euclid la dispozitie, sa va scuture zdravan.

  Azi a fost dumineca judecatii. S-a citit Matei 25 la biserica, ia mai bine ganditi-va ce o sa raspundeti la judecata de apoi ?

  „Pai am fost ocupat ca ne razboiam pe internet cu fiara, 666 codul de bare, cipurile si alte parascovenii, cand mai aveam timp sa fac si fapte bune. ”

  Credeti ca o sa tina ?

 27. Alin Says:

  Problema este cu atat mai grava cu cat cei obsedati de „666 in codul de bare” au ajuns atat de departe incat sa convinga Sinodul Greciei sa „constate cu regret” ca „progresul civilizatiei in domeniul aplicatiilor electronice este legat, din pacate, de numarul 666 care este utilizat drept cod numeric principal in tehnologia respectiva.”

  http://www.razboiulnevazut.org/capitol.php?id=1249

  Nu spune in mod explicit la care tehnologie se refera probabil osciland intre codul de bare si „Fiara de la bruxel, computerul cu 666” (dezinformatorii par. Paisie http://www.razboiulnevazut.org/articol/51/Scrisoarea-Parintelui-Paisie-Aghioratul-referitoare-la-semnele-vremurilor-666) pentru ca mai incolo se cere:

  „A nu fi acceptat drept cod numeric al sistemelor electronice de stat pentru protectia persoanei numarul 666. ”

  Mai nou, acelasi gen de indiviz au ajuns sa-l convinga pe parintele Iustin ca in tagurile rfid sunt ascunse computere, camere de luat vederi si microfoane care te toarna la Securitate si din cauza cipurilor le cad animalelor urechile si coarnele, ca sa nu mai vorbim ca deja se urmareste realizarea unui genocid prin implantarea de cipuri.


  min. 4:20


  min 3:10

 28. Adrian Says:

  Cu siguranta acest an a crescut numarul specialistilor in codificarea informatiei :))) ! Tot scurmand dupa cifre malefice…, invatam ce este codul binar, eliminarea erorilor, tehnica de citire, etc, etc Dar ce nu pricep eu…, e ca Sarsaila cu puterile lui enorme, are totusi nevoie de un numar pe buletinul nostru sa vada daca suntem ai lui sau nu : )))) !

 29. Alin Says:

  Adrian,

  Nu ti-ai dat seama ca din cauza sfinteniei care bantuie omul modern, diavolul este total neputincios??

  Ispita nu mai functioneaza ca pe vremuri, are nevoie de voodoo electronic, cipuri atotputernice care modifica starile de constiinta si induc pofte sexuale aberante de care omul nostru altfel habar nu ar avea.

  Si deoarece tehnologia inca n-a evoluat asa mult, se multumesste doar sa strecoare un „666” in buletine ca in felul asta purtatorul lor sa aiba ghinion si de fiecare data cand o sa caute drumul spre biserica o sa se rataceasca si ajunge la crasma sau discoteca.

 30. ulen Says:

  Auzisem in treacat de forfoteala cauzata de pasapoartele biometrice. Sa fiu sincer sunt bumacit de prostia raspindita de asa zisul 666. Mai mult sunt intristat de faptul ca aparent oameni inteligenti refuza sa isi foloseasca darul gindirii si logicii!
  Costin tu facii un serviciu extraordinar! tine-o mai departe.

 31. Dan POPESCU COLIBASI Says:

  nici daca se modifica tehnologia si se introduc patru bare de calibrare tot nu se linistesc apele.Sigur adunat inmultit sau impartit se ajunge iarasi la 666 in alta parte si iarasi o luam de la inceput cu discutile.

 32. Ioan Says:

  D-le inginer
  Sustineti categoric ca cele 3 seturi de bare ma lungi din codul de bare nu inseamna nimic, avand „rolul de a calibra mecanismul hardware, care, numai daca poate recunoaste cele 3 perechi de bare, da drumul sa decodeze informatia dinlauntrul zonelor delimitate de barele de control.”
  Totusi va intreb: Ce „nimic” recunoaste calculatorul pt a putea face aceasta calibrare?

 33. costin Says:

  Calculatorul recunoaste biti diferiti pentru barele de la inceput si sfarsit si pentru barele din mijloc (chiar daca ele sunt aparent identice ochiului uman, ele nu sunt identice pentru calculator).

  Barele de la margine sunt translatate de circuitul optic in „101” trei biti. Cifra de la mijloc e translatata in „01010” (5 biti). Vorbim la nivel logic, circuitul hardware care face aceasta recunoastere poate avea diferite reprezentari pentru aceste valor {secventa de 3 biti 101} , si { secventa de 5 biti 01010 }.

  Daca ar fi sa luam direct translatarea din baza doi, care e baza de numeratie a circuitelor electronice.
  101 ar fi 5,
  01010 ar fi 10

  Dar chiar si o astfel de interpretare ca 5 si 10 este un abuz de interpretare, este ceva ce creeem in mintea noastra, n-are legatura cu ce se intampla in circuitele calculatorului. Pentru calculator, e o secventa de biti pe care nu o interpreteaza ca numar.

  Secventele de biti, pot reprezenta numere, pot reprezenta texte, scrise in diferite „alfabete”, pot reprezenta date calendaristice, coduri de executie si alte jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul copilaresc.

  De data asta cele trei secvente de biti (la inceput si la sfarsit secvente de 3 biti, la mijloc secventa de 5 biti) nu reprezinta decat atata secvente de biti. Adica nu sunt interpretate sa reprezinte ceva anume, ci doar sunt comparate cu valorile standard ( 101, 01010) daca cei 3 biti de la margine din stanga, trei biti de la marginea din dreapta si cinci biti de la mijloc sunt exact 101, 01010, 101, atunci logica din computator da drumul mai departe, si se apuca sa interpreteze bitii dintre barele de control.

  Daca vreti sa va spun de unde vine abuzul de interpretare care il fac cei care zic ca-i 6, pot sa va spun si aia, dar eu zic sa nu pierdem vremea de pomana.

  Barele de control

  nu
  se
  interpreteaza
  numeric

  si gata.

  Sa va mai aduc marturie o vorba de duh a unui genial matematician francez (Jean Yves Girard):

  „L’ordinateur n-est qu’un cyber-cretin.”

  Calculatorul nu e decat un ciber-cretin. In sensul ca n-are nici o inteligenta proprie, si nici nu ii poate fi conferita. In cazul de mai sus, pentru cele trei perechi de bare de control, el este programat sa recunoasca bitii respectivi (fara sa-i intepreteze numeric), si atat.

 34. asdxcv Says:

  si despre ce scrie aici ce parere aveti…pana la urma ce varianta poate fi luata in calcul…spre deosebire de tine aici sunt mult mai multe explicatii…si poti intelege exact cum se formeaza un cod de bare, si de ce nu se renunta la cel cod de bare…

 35. costin Says:

  Da, sunt mai multe explicatii, si mai multe fabulatii.

  Daca vreti sa va dau eu un indiciu ca argumentarea scartaie, veti vedea, chiar in studiul cuviosului (banuiesc, nu-i stiu cinul) Hristodul Aghioritul, ca numarul 6 situat intre delimitatorul din stanga si cel de la mijloc (notat intr-o diagrama drept 6a) este cu totul si cu totul diferit de doua bare subtiri.

  Aceeasi cifra 6 are trei reprezentari diferite, in functie de pozitia pe care o ocupa, niciuna nefiind identica cu barele de control (care si ele sunt diferite ca reprezentare si ca procesare in „mintea” calculatorului cele doua de la margine nu-s totuna cu cele doua bare de la mijloc).

  Da, pe undeva seamana cu doua posibile reprezentari nu si cu reprezentarea de la mijloc, da’ stiti cum e vorba, seamana dar nu rasare.

  In rest, este un abuz foarte grosolan de interpretare.

  Dupa cum e stabilit in psihologie una din marele metehne ale mintii umane este ca avem tendinta sa vedem „dovezi” cu preonderenta in directia in care le cautam, si care sa intareasca convingerile noastre prestabilite.

  „De ce nu se renunta la acel cod de bare ?”

  Societatea nu renunta la acel cod de bare, pentru ca nu e folositor sa se renunte. Nu stiu daca dumneavoastra v-ati dori sa se renunte la el de pe produse sau de pe buletin. Chiar si din punct de vedere crestin, de ce sa renuntam la codul de bare de pe produse ? Sau chiar la tagurile RFID ?

  Dumneavoastra aveti idee cata munca umana se economiseste folosind aceste tehnologii moderne ? De ce sa risipim munca asta, de ce sa facem risipa in activitatea asta comerciala, de ce sa avem produse care sa coste mai scump ? Ia ganditi-va cu fondurile adunate pentru activitati de caritate, veti putea cumpara 100 de saci de orez sau 110 saci de orez sa hraniti pe cei in nevoie. Daca societatea renunta la mijloacele moderne o cantitate semnificanta de munca e risipita, si produsele costa mai mult. Un supermarket care poate functiona cu 20 de angajati, acuma poate ar avea nevoie de 25, ca sa poate sa-si verifice inventarul mai anevoios, fara coduri de bare si fara RFID. Are nevoie de mai multi casieri, pentru ca cei de la casa proceseaza mai greu cumparaturile si clientilor nu le convine sa stea mai mult de 10 minute la coada la iesirea din magazin. Din risipa asta gratuita o sa se transfere in costul produselor. Si pana sa agitati argumentul ca „banul e ochiul dracului”, ganditi-va ca nu sunt banii pe care ii strange un avar, sunt si banii cu care se cumpara ajutoare de catre organizatiile de caritate, banii pe care o familie nevoiasa ii cheltuie ca sa aiba copiii cele necesare, samd. Toate astea sunt munca noastra, a tuturor, in societate.

  Si acum zic unii ca ne putem permite sa o risipim. De ce ? Pentru ca unora li s-a nazarit 666 in codul de bare ?

  Pai cand o sa ajute muntele Athos macar la fel de multi copii orfani si nevoiasi cat ultima misiune protestanta din orasul de unde vietuiesc, atunci o sa-i iau in seama cand se pronunta cu atata emfaza (ca sa nu zic altceva).

  Pana atunci, eu cred ca patriarhul Daniel e mai intelept in chestiunea asta decat o mie de calugari athoniti. In afara de asta PF Daniel are o raspundere mare pe umeri. I-a fost lasata din mila lui Dumnezeu, si daca nu va place cum o poarta, atunci sa stiti ca tot din mila lui Dumnezeu va fi scutit de aceasta raspundere, numai daca e cazul. Dar nu pentru ca isi inchipuie unul sau altul tot felul de nazbatii.

 36. ulen Says:

  Cei care o tineti sus si tare ca 666 este numarul fiarei ati consderat cumva ca de fapt ar fi posibil ca originalul textului cu pricina sa fie de fapt 616 asa cum un recent descoperit manuscript sugereaza. Vezi comentariului unui cercetator de la Oxford http://www.csad.ox.ac.uk/POxy/beast616.htm.

 37. ulen Says:

  Papirusul este de fapt un fragment, nu un manuscrip – scuze. Dar e unul dintre cele mai vechi papirusuri a textului respectiv din apocalipsa.

 38. Sorin Says:

  Codurile de bare

  explicatii detaliate asupra modului lor de concepere si functionare

  Exista multe sisteme de codificare a produselor dar cel care este folisit in mod curent in Romania este sistemul EAN. (www.ean.be)

  Iata cum arata un cod de bare pentru un produs obisnuit (un inalbitor de haine):

  Acesta consta din 13 cifre, pe care le vom nota in continuare cu N1 pana la N13.

  A 13-a cifra, N13 este de verificare si se calculeaza in modul urmator:

  N13 = (N1+N3+N5+N7+N9+N11) + (N2+N4+N6+N8+N10+N12)*3

  aceasta valoare o vom folosi mai departe:

  N13 = N13 mod 10

  si daca N13 0, atunci N13 = 10 – N13

  Codul este delimitat de 2 linii duble, mai lungi decat celelalte si despartit la mijloc de o a treia linie, identica cu primele. Aceste linii duble servesc la etalonarea aparatului electronic care citeste codul, pentru a sti unde incepe si unde se sfarseste, pentru a nu fi obligat sa respecte niste restrictii legate de dimensiunile codului.

  Asa cum vom vedea mai departe, celor doua linii subtiri (adica liniei duble) ii este asociata cifra 6, nu din intamplare sau necesitate imperioasa a codificarii, ci in scopuri pur malefice, de simbolistica oculta satanica.

  Prima cifra, are o codificare speciala si o vom prezenta la sfarsit.

  Pentru restul de 12 cifre, exista practic 3 sisteme de codificare. Fiecarei cifre ii corespund 7 biti, adica linii verticale de culoare alba si neagra, corespunzator valorii fiecarui bit (0 – alb, 1 – negru).

  Dupa cum vedeti, singura cifra cu care se pot asocia cele 2 linii negre subtiri egale ca grosime folosite ca separatori (codificate 101 in sistemele B si C si 010 in sistemul A) este cifra 6 !!!

  Sistemul C este non-A, adica sunt inversati bitii 1 cu 0 si respectiv 0 cu 1s.

  Sistemul B este imaginea in oglinda a sistemului C.

  In prima jumatate a codului (de la N2 la N7) pana la al doilea separator din linie dubla (codificata 01010) va folosi sistemul de codificare A si B, iar in a doua jumatate a codului (de la N8 la N13) se va folosi sistemul de codificare C.

  Alocarea fiecarei cifre de la N2 la N7 pentru a fi codificata prin sistemul A sau sistemul B se face in functie de cifra N1, dupa tabelul urmator:

  Vom relua exemplul de cod de bare si vom descifra calculul N13 si alocarii cifrelor din prima jumatate a codului in sistemele A si B in functie de N1.

  Iata din nou codul:

  N13 = (5+1+1+9+8+2) + (4+3+4+9+2+4)*3=104

  N13 = 104 mod 10 = 4

  N13 = 10 – 4 = 6

  N1=5, deci vom folosi pentru codificare combinatia: ABBAAB CCCCCC

  Download program de vizualizare/imprimare a codurilor de bare: http://www.naxter.com/bccSetup.exe

  Retineti !

  Codul de bare care marcheazã produsele comerciale pe care le cumpãrãm ºi ACUM din magazine conþin specificat în mod expres numãrul 666, al diavolului, implinind Apocalipsa 13:17-18: „nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, numai cel ce are semnul: numele Fiarei sau numarul numelui Fiarei. Aici e intelepciunea! Cine are pricepere sa socoteasca numarul Fiarei; ca e numar de om. Si numarul ei este 666.”

 39. Alin Says:

  Foarte tehnica explicatia, pentru cine nu se pricepe este foarte greu sa vada unde se strecoara ignoranta si o poate lua foarte bine ca o parere „documentata” despre problema prezenta asa zisului „666” in codul de bare.

  Oricum, reprezinta o oarecare noutate in sensul ca unii sustineau pana acum ca acele bare care REPREZINTA cifra 6 au fost plasate acolo cu un scop malefic, acum desi se recunoaste ca prezenta lor este necesara se sustine ca le-a fost asociata in mod INTENTIONAT cifra 6.

  Asta arata ce desi autorul face jonglerii cu cifrele pentru a impresiona audienta ii scapa un lucru absolut elementar despre modul in care se realizeaza codificarea,

  Si anume fiecare CIFRA este reprezentata prin 7 unitati.
  Barele de control au 3 (cele de la margine) respectiv 5 (cea din mijloc).

  Cu alte cuvinte, semnificatia lor ca si CIFRE pentru calculator NU EXISTA.

  Nu sunt citite si nici nu este nevoie sa fie citite ca cifre deoarece codul de produs este de 12(UPC) respectiv 13 (EAN) si nu 15 sau 16 (ca sa includa si „satanistul 666”).

  Pentru un om insa (care lucreaza cu alte repere decat calculatorul si nu neaparat mai bine sau mai precis), VIZUAL ele SEAMANA cu codificarea cifrei 6.

  Insa ele tehnic vorbind, nu sunt exact ce s-a afirmat de la bun inceput: bare de calibrare si control.

  Psihologic, pentru cei care vor musai sa creada in diabolicul numar, ele POT FI „666”.
  Caz in care n-ar trebui sa se atinga de produsele diavolului, fiind echivalentul (sau mai rau) al jertfelor idolesti.

  Faptul ca totusi nu fac asta DEMONSTREAZA clar ca nici macar nu e vorba de credinta la mijloc ci doar o superstitie convenabila si cum putem vedea in zilele noastre un argument de manevra in alte chestiuni cu dedesupturi mai adanci.

  QED

 40. costin Says:

  Pentru Sorin,

  Dragul meu, cu toata simpatia, dar matale nu stii despre ce vorbesti. Desigur ca comentariile de la subsolul unui nu sunt forma cea mai potrivita sa taiem firul in patru despre ingineri. Matale scrii niste formule si ti se pare ca au sens si ca il demonstreaza pe 666.

  Eu iti spun cu toata raspunderea ca „demonstratia” respectiva pe care teai caznit sa o schitezi, nu demonstreaza nimic.

  In primul rand, ca absolut nu se cuvine ca noi, in calitate de crestini, sa afirmam asemenea lucruri grave despre semenii nostri, fara a avea raspunderea a celor ce spunem. Si chiar daca am avea anumite convingeri ca asa e (ca inginerii care au facut designul la codul respectiv au avut intentii malefice si au ales cele trei perechi de bare subtiri dinadins), ar trebui sa fim de doua ori mai circumspecti pentru ca riscam as aducem marturie mincinoasa. Inginerul care a facut primul dewsign de cod de bare inca traieste. Cei care au facut designul la codarile folosite in Europa (EAN si inca vreo cateva), traiesc si ei. Sunt oameni ca mine si ca tine.

  Ce dovezi ai matale si restul zbuciumatilor care agita prostiile astea ca au existat intentii malefice. Ma refer la dovezi concrete, altceva decat niste interpretari trase de par. Pentru ca altfel, orice combinatie de calibrare ai alege in locul celor trei perechi, iti gasesc eu o „interpretare” care le transforma in 666.

  In afara de marturia mincinoasa si atitudinea necrestina al celor care vehiculeaza astfel de interpretari, fara sa aiba nici cea mai mica dovada, nu sunt de neglijat nici efectele psihologice teribile pe care agitatia asta le are asupra oamenilor simpli, care se lasa manipulati si speriati de toata nebuneala asta. Pentru ca acestia, chiar nu au nici o posibilitate sa verifice cine are dreptate si cine nu.

  Daca cei care au vroit sa „apere credinta” chiar vroiau sa o faca intrun mod onest, existau posibilitati de a avea o conversatie civilizata, de a aduce argumente si contra-argumente. In schimb, s-a preferat propaganda desantata.

  Ma rog, fiecare cum crede de cuviinta, si cum isi asterne asa va dormi.

 41. Radu Says:

  Probabil e tarziu sa comentez pe marginea acestui subiect…insa totusi doream sa ii transmit domnului Mircea Puscasu un lucru : prietene … esti un BOLOVAN, atat tu cat si cei care iti impartasesc majoritatea ideilor. Rezumandu-ne, in primul rand, la codul binar (cu DA si NU sau cu 0 si 1 sau cu exista si nu exista.etc) … si cel zecimal (in care tinem cont de 10 factori sau 10 cifre ) : invata intai sa faci conversia codului binar in zecimal si invers si pe urma haide cu ideile tale preconcepute de educatia data sau de vreun factor puternic care ti-a influentat parerile. Pentru a-mi argumenta sfatul (probabil obraznic) te anunt ca nu ti-am citit toate ineptiile, deci imi cer scuze daca fac referire la ceva peste care am sarit. Oricum daca vrei sa scoti inceputul, mijlocul si sfarsitul unui CB si sa-l analizezi separat, cu toate ca mi se pare ciudat… cifra 6 (zecimal) este reprezentata prin 110 (binar). Cum ?! Te las pe tine sa afli . Iar succesiunea de bara neagra, bara alba, bara neagra (binar), transformal in zecimal este 4 iar b. alba, b. neagra, b.alba (binar) in zecimal este 2. Spunea cineva mai sus despre faptul ca adunate si inmultine si ridicate la puterea alfa totul sub radical de ordinul pi … s-ar putea sa iasa 6 … insa hai lasa interpretarile. Cat despre partea teologica … am o intrebare : Biblia sau Sfanta Traditie … care e cartea care-ti modeleaza principiile si gandirea ? Nu de alta … insa Sfanta traditie (ortodoxa … ca doar de asta vorbim ) pentru mine este un bull shit ; de fapt exte o traditie acumulata in timp de biserica . Mai prietene… daca ai idei preconcepute … lumea va rade de tine. Las-o-ncolo de traditie … ca e facuta de oameni . Sfintii nu mai stiu care, dintre cei pe care i-ai enumerat mai sus … sunt sfinti facuti de oameni … nu de Dumnezeu. Doar El stie daca au fost demni cu adevarat de a fi sfinti. In concluzie… studiaza putin bazele despre care se vorbea aici … si apropie-te mai mult de Dumnezeu… in alt fel decat ai facut-o pana acum ; nu de alta insa educatia religioasa care ti-a dat-o mama ta sau bunica ta s-ar putea sa fie gresita. Nu uita … Dumnezeu iti cere sa asculti de cuvantul sau … nu de traditii precum 25 decembrie, 14 februarie, ziua crucii si mai stiu eu ce zile. Iar ca tema suplimentara … te rog analizeaza cu atentie rugaciunea Crezul (capul Sfintei Traditii) ; vei fi surprins cand vei gasi cel putin 4 contraziceri cu invataturile Bibliei.

 42. DANIEL Says:

  PENTRU Mircea Puscasu !
  DA TI MI VA ROG DATA DVS DE NASTERE IAR EU DIN TREI , PATRU CALCULE MATEMATICE CORECTE AJUNG LA „666” –APOI AS AVEA TOT DREPTUL SA SUSPECTEZ CA DVS SUNTETI ANTICHRISTUL–NU I ASA ?
  GASITI-VA UN HOBBY DOMNULE Mircea Puscasu !!!!

 43. DANIEL Says:

  ..IAR DUPA CE V-ATI GASIT HOBBY…RECOMANDATI-L SI LUI SORIN ! 🙂

 44. Dude Says:

  Inca un inginer (eu) isi da cu parerea.

  Am citit, in general cam toata discutia de mai sus. Nebunie totala. Din pacate m-a cam umflat rasul. Posesorul blogului incearca sa demonstreze logic o idee, restul aduc pe D-zeu in ecuatie. De ce ?
  Imi pare rau daca sunt dur in limbaj , dar deja disper cand aud de „666 – cod bare -cip – biserica – cler”.

  Pentru posesorul de blog: Aceaste batalie e pierduta. Cu toate argumentele logice pe care la aduceti , cine vrea sa gaseasca 666 intr-un cod de bare il va gasi oricum. Daca cauta bine, aceiasi persoana va gasi foarte usor acel 666 in pelteau pe care o mananca dimineata sau pe o foaie alba de hartie. Totul depinde de dorinta fiecaruia de a folosi propriul creier si de nimic altceva.

  In mod ciudat un reprezentant al clerului a vazut 666 in nevinovatele coduri de bare.

  Din punctul meu de vedere unii oameni nu sunt si orice ar face nu vor fi pregatiti pentru viitor ( pentru nou in general ). Cand apare ceva nou se panicheaza si apar tot felul de timpenii de genul „666” amplificate la extrem de media.

 45. vitalie Says:

  fii atent aici dle inginer:http://proortodoxia.wordpress.com/2009/01/29/codul-de-bare-666-intr-o-viziune-neortodoxadar-ortho/

 46. costin Says:

  Da, inca unul care nu stie ce vorbeste dar vrea sa se bage in seama.

  • ion Says:

   cat de ratat poti fi …esti printre putinii care afirma ca nu e 666 in codul de bare… dar link`ul http://proortodoxia.wordpress.com/2009/01/29/codul-de-bare-666-intr-o-viziune-neortodoxadar-ortho/ asta …care ti s`a dat mai sus…spune una devar…sa iti zic ceva “domnu inginer” de ce cand nu se poate scana codul de bare la magazin … angajatul baga intai 666 si dupaia restul de cifre de pe codul de bare ? esti prea varza tin sa iti zic esti aici ca sa ratacesti pe altii si te`as ruga sa inveti limba romana
   nu iti stii limba de origine dar te crezi in stare ca poti invata pe altii
   doctore bolnav fiind incerci sa vindeci pe altii? cu analfabetismul tau te ia lumea in ras
   stim ca este 666 in cip asta au spus`o foarte multi si cu dovezi
   tu in schimb contrazici doar prin argumente proprii fara dovezi
   singura ta “dovada” e ca afirmi ca nu simbolieaza codul de bare nici un nr
   dar sa stii si tu ca orice processor are la baza de cunoastere si citire 666 si va citi doar produsele cu 666 sau mai pe romaneste cu acel cod de bare care initial este 666
   te`as ruga sa nu mai aberezi si sa deschizi ochii

 47. Zagoret Sergiu Says:

  Cu tot respectul iti spun ca „totul nu ti-a reusit”!
  N-ai adus decit niste versuri de poezie copiate din cartile de comentarii literare.
  Daca ai invatat ce inseamna metafora,ma bucur pentru tine,dar n-ai dovedit decit ca poti a scrie multe.
  Fii atent la informatia redata,caci nu reprezinta doar o „mare eroare”.
  Iar pentru cei ce au mai citit acest articol ii sfatuiesc sa mai citeasca si alte articole ce definesc „Codurile de bare”,sunt foarte explicite si reale.

 48. poesis » Blog Archive » se pare ca e adevarat Says:

  […] daca tot eram in toate facultatile mele fizice [psihice mai putin]?   Apropos de ce scrie inginerul pe blogul lui, pe de o parte, mi se pare utila inmatricularea asta a indivizilor, mai ales in […]

 49. pcdan » Blog Archive » 194 semnul Fiarei Says:

  […] pentru documentare sunt urmatoarele linkuri 666 si datul , opt ierahi si in alta abordare  numarului 666 .Pe scurt poza este […]

 50. beatrice Says:

  mai nush ce stiti voi dar un lucru e sigur 666 exista este un cod.. dar nu un simpu cod cica in biblie scerie ca in 1970 sa creat acest tip in ameraica … el este a patra parte dintrun bob de orez si se alimenteaza cu ceva … mai bine spus cu energia noastra se spune ca nil vom pune pe frunte sau pe mina dreapta .. vreati sa stiti de ce pentru ca se alimenteaza cu energia noastar si se zice ca energia cea mai mare din corp e pe frunte ….. iar cu cosul de bare 666 este cam asa sau va fii pai vom avea dreptu sa facem ce vream sau aproape ce vrem , ne vom permite tot ce vream .. dar cu 1 singura urmare aceea ca vor sti tot ce vam face ce am facut unde vom fii , nu ne vom putae ascnde si o data ce til pui nu mai scapi de el partea cea rea e ca vor face experimente pe noi sau cam asa ceva ptr ca el intrun sfirsit nu va mai rezita in noi si e decit o singura uramre dee a wexploda in noi ….. cu toate aceestea ni le vom pune ptr un trai mai buni saU FOAMEA DE BANI..
  cel mai rau e ca il vom trada pwe dumneze ptr ca nu vom putea reziasta la tentatie …sa nu nil punem , ptr un trai mult mai bun …..
  si in legatura cu 2012 e o eroare ptr ca … stiintific e o greseala acum cit va timp la ultima eclipsa in 2008 au gresit au gresit cu 30 de sec deci e o greseala deci poate sa fie si acesta o greseal …. sa ne luam dupa biblñie e ca nu vom sti nici o data nimeni nu stie de cit dumnezeu deci … nu mai credeti in maiasui hau maia ce vreti voi nu vine nici un sfirsit …

 51. beatrice Says:

  totusi ati putea citi bilblia si o sa vedeti ce scrie si va veti convinge … cit de parte stiintifica intrati p you tube si scrieti profetiile maya si veti verdea …

 52. ion Says:

  cat de ratat poti fi …esti printre putinii care afirma ca nu e 666 in codul de bare… dar link`ul http://proortodoxia.wordpress.com/2009/01/29/codul-de-bare-666-intr-o-viziune-neortodoxadar-ortho/ asta …care ti s`a dat mai sus…spune una devar…sa iti zic ceva „domnu inginer” de ce cand nu se poate scana codul de bare la magazin … angajatul baga intai 666 si dupaia restul de cifre de pe codul de bare ? esti prea varza tin sa iti zic esti aici ca sa ratacesti pe altii si te`as ruga sa inveti limba romana
  nu iti stii limba de origine dar te crezi in stare ca poti invata pe altii
  doctore bolnav fiind incerci sa vindeci pe altii? cu analfabetismul tau te ia lumea in ras
  stim ca este 666 in cip asta au spus`o foarte multi si cu dovezi
  tu in schimb contrazici doar prin argumente proprii fara dovezi
  singura ta „dovada” e ca afirmi ca nu simbolieaza codul de bare nici un nr
  dar sa stii si tu ca orice processor are la baza de cunoastere si citire 666 si va citi doar produsele cu 666 sau mai pe romaneste cu acel cod de bare care initial este 666
  te`as ruga sa nu mai aberezi si sa deschizi ochii

 53. costin Says:

  Beatrice si Ion,

  Ca sa va raspund amandurora dragilor, cu siguranta exista un „cod”. Daca vreti sa stiti pe aia buna, daca vreti sa va feriti de orice cod ar trebui sa nu mai folositi calculatorul deloc. Si sa nu mai scrieti, alfabetul in sine este un „cod”. Codurile sunt niste lucruri simple, care tin de matematica si care nu tin de diavol sau alte parascovenii.

  Draga Ion, daca ai credinta ai dragoste (de aproapele tau, inclusiv de mine) si ai incredere http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=22

  Dar daca nu ai destula credinta, atunci n-ai nici dragoste pentru aproapele tau, si in loc de incredere te sperii de bombe, si vorbesti prostii. Ai fost matale vanzator si ai introdus 666 in casa de marcat ?

 54. vasile Says:

  Amice esti prost, sincer. Nu te supara dar atat intuneric in mintea unui om ca la tine nu am vazut. Toata lumea a demonstrat chiar si stiintific ca e 666, numai tu vii sa zici ca nu e asa, cine esti tu, cumva Einstein? Du-te la garla si lasa blogurile pt cine stie sa scrie pe ele, probabil te-ai imbogatit si tu ca si altii ratati cu bloguri si castigi mii europe luna cand tara moare de foame.

 55. Andrei H Says:

  de-asta sunt romanii saraci…pentru ca cauta simboluri satanice in codurile de bare in loc sa munceasca. Dati vina pe basescu, boc si altii pentru ca muriti de foame desi sunteti mai prosti ca noaptea cu maxim 2 clase; dar aparent stiti destula matematica cat sa inventati calcule pentru a ajunge la 666. Acele 3 seturi de cate 2 bare nu reprezinta nimic, sunt doar niste delimitari; calculatorul nici macar nu le citeste pentru ca nu-i nimic de citit; [**]

 56. costin Says:

  ** Nota de subsol:

  Comentariul de mai sus se termina intr-o injuratura neaosa, pe care, ca proprietar de blog, mi-am permis sa o redactez prin eliminare.

  Lumea poate sa ma injure pe mine, cum au facut multi aici – frati intru credinta crestina si, vezi bine, ortodoxa, totusi imi permit libertatea sa nu las sa supravietuiasca injuriile intre comentatori.

 57. mihai Says:

  BAAAAAAAAAAA. pedisulte. taca-ti pliscu ala spurcat ordinar. in primu rand basescu si boc sa creeze locuri de munca la oameni. ca numai dupa ce se creaza locuri de munca oamenii pot muncii. deci in primu rand tonu tre sa-l dea nu cetateanul ci basescu si boc prin crearea de locuri de munca desteptule care esti!!!. si tie o sa-ti mai spun si tie ceva costin. si anume ca dupa ce folosesti aceste buletine sau pasapoarte biometrice pe urma nu-ti mai sta tie capu la fapte bune. tu spui ca cineva in loc sa-si vada de faptele bune isi pierde timpul cu aceste coduri. insa problema nu se pune asa. prpblema se pune ca dupa folosirea acestor coduri nu o sa mai prea putem face fapte bune. aicea ii smecheria. priceputai tu? si ca sa-i spun si celui cu simbolul de credinta sa-i arat ca nu e nici o contradictie intre crez si biblie
  iata:
  cred intr-unul Dumnezeu- Dumnezeu e unul in trei ipostasuri (Tatal, Fiul si Duhul Sfant). IIsus de multe ori in evanghelie face referire la Tatal si la Duhul Sfant( evanghelia dupa Ioan). el nu se da ul alt Dumnezeu fata de Tatal ci el este intr-o continua comuniune cu el si cu Duhul Sfant fiindca toti sunt intr-una. doar spune IIsus clar in rugaciuna sa din evanghelia dupa Ioan ” Sa fie toti una(oamenii) precum noi suntem una a(dica IIsus si Tatal) eu in tine si ei in noi. asa ca se vede clar ca in crez este precum ca si in scriptura un singur Dumnezeu

  Tatal a tot tiitorul – din scriptura reiese clar din multe intamplari chiar de la inceput din Geneza ca el este atottiitorul

  Facatorul cerului si al Pamantului- din geneza stim de la facere ca este
  facatorul cerului si al pamantului

  a tuturor celor vazute si nevazute- da el este si a celor navazute fiindca in scriptura se pomeneste de multe ori de ingerul Domnului sau ingerii. deci Dumnezeu a creat ingerii care sunt fiinte spirituale.

  si intr-unul Domn IIsus Hristos fiul lui Dumnezeu unul nascut care din tatal s-a nascut mai inainte de toti vecii. da intr-adevar din Tatal s-a nascut mai inainte de toti vecii adica el este Dumnezeu care s-a nascut in Dumnezeu si care este una. iar Dumnezeu nu are timp de aceea se spune mai inainte de toti vecii.

  Lumina din Lumina Dumnezeu adevarat din Dumnezeu nascut iar nu facut cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut – da este de o fiinta cu Tatal fiindca Dumnezeirea consta din cele trei ipostazuri : Tatal , Fiul si Duhul Sfant care sfinteste. toate cele trei fiind dependende una de cealalta. Tatal isi gaseste implinirea pin cea de-a doua persoana Fiul iar Duhul Sfant este Duhul adevarului fiindca in Dumnezeu este doar adevar. El este adevarul. Si spune IIsus in evanghelia dupa Ioan despre Tatal, in rugaciunea sa ” Cuvantul Tau este adevarul ” cap 17-vers17
  Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat prin care toate s-au facut –
  da lumea a fost creata de Dumnezeu care este in trei ipostasuri si in care nici una nu a luat fiinta prin creere(facere) iar in scriptura la geneza spune clar ” Sa facem om dupa chpiul si asemanarea noastra , adica a Tatalui, a Fiului si Duhului Sfant. de spune dupa chipul si asemanarea noastra? fiindca celwe trei ipostasuri isi gasesc imlinirea si ascultarea una in cealalta. ei tot asa si cele trei ipostazuri(Dumnezeu) a vrut ca si omul sa fie tot asa adica a vrut ca si omul sa fie ascultator, iubitor, si sa se implineasca in Dumnezeu iar Dumnezeu(cele trei ipostasuru sa fie impliniti fiindca omul asculta de ele). deci si aici Biblia este perfect identica cu crezul.

  Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din ceruri si s-a intrupat de la Duhul Sfant si din fecioara maria si s-a facut om- Este identic cu scriptura deoarece ingerul Gavriil i spune clar mariei ca Duhul se va pogora peste ea si ca lua in pantece si va naste un fiu.

  Si s-a rastiginit pentru noi in zilele lui pontiu pilat si a patimit si s-a ingropat si a inviat a treia zi dupa scripturi – identic cu ceea ce se relateaza in evanghelii

  si s-a inaltat la ceruri si sade de-adreapta Tatalui – identic cu ce spun evangheliile si in vechiul testament este o profetie unde se scrie in psalmi: ” Sezi de-a dreapta Mea pana voi pune la picioare pe vrajmasi”

  si iarasi va sa vina cu marire sa judece vii si mortii a carui imparatie nu are sa aiba sfarsit – identic cu ceea ce se descrie in apocalipsa lui Ioan.

  si intru Duhul Sfant Domnul de viata Facatorul care de la Tatal purcede care impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant este inchinat si marit care a graiei in prooroci – da a grait in proroci scrie biblia prin profetii vechiului testament : isaia, ieremia, ezechiel, etc

  si intr-una sfanta soborniceasca si apostoleasca biserica marturisesn un botez spre iertarea pacatelor astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie amin.

  deci domle de mai sus care ai afirmat stupizenia ca intre biblia si simbolul de credinta exista diferente te sfatuiesc sa pui mana sa citesti scriptura fiindca pana acuma nu ai citi-o si cand ai o nelamurire mai bine recunoaste ca nu ai si du-te si tu si intreaba un preot sau teolog sa te ajute sa-ti explice ceea ce e scris in biblie. fiindca biblia nu e doar asa o carte pe care sa o interpretam noi asa doar dupa bunul nostru plac ci e ceva ce se rumega se consulta cu oameni de domeniu si asa mai departe. numai ca tu probabil ca esti prea plin de ura fata de biserica si vrei sa areti neaparat ceva ce nu e adevarat ca doar, doar ti-a reusi. vezi-ti de treaba si revino cu picioarele pe pamant. iar tu domle cel care ai facut acest blog adica costine revino cu picioarele pe pamant si asta nu ti-o spun eu ci ti-o spune Dumnezeu.

 58. Bogdan Says:

  Domnilor si eu sunt inginer in devenire in calculatoare. Este clar ca numarul 666 se gaseste pe codul de bare, trebuie sa fii d e a dreptul orb sa nu vrei sa vezi aceasta. Ca nu are reprezentare numerica, e si normal ca daca ar fi scris jos un 6 toata lumea ar fi respins acest cod malefic de bare. Lumea trebuie sa isi dea seama ca tehnologia sub aspectul modern si de creare a comoditatii umanitatii isi va arata si fata urata prin acele cipuri biometrice RFID care incalca libertatea umana. Unii oameni comozi si care cred ca se poate crea „O Umanitate Perfecta” cu un singur Guvern Mondial vor cere sau vor accepta acel cip nevazand departarea fata de inceputurile mult mai nepacatoase ale omenirii. Ce trebuie sa mai pui la indoiala semnul codului de bare cand vezi cutremure si calamitati inmultite, criza globala, explozia pornografica si a desfranarii o data cu internetul si inducerea unor stari letargice spirituale prin muzica actuala Lady Gaga, Rihanna etc aupra viitoarelor generatii. Aceste sunt semne premergatoare si ar trebui sa va opriti sa mai faceti marturii mincinoase. Si de ce e diabolic codul de bare => acest cod de bare este pus pe toate bunurle din magazin …. si ce contin aceste bunuri?, pai E-uri si inginerie chimica care creaza o copie a proteinelor create de Dumnezeu in mod natural. ce primim de la aceste produse => Cancer la batranete. Cam asa sta situatia la ora actuala, dar ar trebui sa nu mai punem la indoiala faptul ca totul se va intensifica in rau. Asta nimeni nu stie cat timp va dura, dar in timp umanitatea va ceda comoditatii care se promoveaza acum. Aceasta degradare a umanitatii a inceput de mult prin Comunism si ideologii de control uman. Acum aceasta Noua Ordine Mondiala este o alta ideologie ce face pace cu forta si uneste cu forta sau prin manipulare, crize globale au ei diferite metode, iar prin manipularea televiziuniilor uniformizeaza lumea spre consumism comoditate intelepciunii si desfranare. Priviti lumea in ansamblu cum s-a modificat ea din timpul lui Hristos si nu credeti in televizor caci acolo se prezinta mai mult partea plina a paharului iar marele gol nu e luat in seama ba mai mult e criticat de oameni „moderni”. Teoriile conspiratiilor spun si ele adevarul chiar daca unele sunt exagerate sau par prostesti sau unele dezinformeaza, trebuie sa cercetam mai adanc si sa credem ceea ce este demonstrat si adevarat. Vor veni si martori falsi asta este clar, caci deja i-am vazut la televizor Probabil va veni vremea cand si televiziuniile se vor speria mai mult decat o fac acum.
  P.S: Diavolul se ascunde in detalii si nu va aparea urat la inceput ci ispititor prin falsa frumusete, „Lumea se intampla si n-ai de ales/ E oare a ta s-o visezi?/ E oare a ta sa o crezi?” sunt niste versuri ai unei melodii romanesti.Asa ca Doamne ajuta si Pace in suflet!

 59. killlerman Says:

  ca tot o dati de gard ca nu este 666.
  http://despremasonerie.go.ro/marcare.html
  studiati aici.inteleptul inginer aiureaza

 60. sdsd Says:

  mai costine ia zi mai de ce se pune chipu la toata lumea pe toate documentele zii de frumusete?orce act are chip si cod de bare de ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: